3 body i v oslabení

11.04.2017 15:14

TJ Sigma Lutín – FC Dolany 1:0 (0:0) branka: Wanke

Sestava: Nejezchleb – Pavlík, Chrást, Skopalík, Körner – Brázdil (Korenný J.), Rec, Vymazal, Skoumal (Hamy), Los, Volf (Wanke)

Připraven: Mačák

Zápis o utkání:

https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=4a668521-e32b-4107-8096-4a5822535eeb&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

 

Souboj dvou sousedů v tabulce přineslo 21. kolo Smoos krajského přeboru KFS Olomouc. Na naše hřiště přijeli DOLANY, které před tímto zápas měli o pouhý bod méně než domácí SIGMA. Všichni tedy předpokládali vyrovnaný zápas o tři důležité body, které mohli jednoho nebo druhého posunout blíže k horní polovině tabulky a dále od sestupových vod (bůh ví, jak budou hluboké).

Na začátku zápasu měli více ze hry hosté, kteří Lutín zatlačili na vlastní polovinu. I přesto ve 12. minutě Lutín zahrával standardní situaci, tu však vyřešil hostující gólman, následoval dlouhý výkop, který netrefil nikdo z dvojice bránících domácích, naopak Rec místo balonu nechtěně trefil útočníka Dolan a následovala červená karta za zmaření jasné brankové příležitosti. Zbytek zápasu se nesl v úpěnlivé snaze Dolan něco vymyslet, avšak bez potřebného efektu. Dolanští většinu času drželi balon, ale veškeré akce končily na organizované a srdnaté hře oslabených domácích. Dolany se tak v průběhu celého zápasu nedostali k pořádnému ohrožení Nejezchlebovi branky. Vzruch přinesly až dvě závěrečné minuty. Nejprve v 90. minutě potáhl z vlastní poloviny míč střídající Hamy a naservíroval míč do běhu Wankemu, který prostřelil hostujícího gólmana, čímž rozradostnil většinu z přítomných 276 diváků. Rozhodčí následně nastavil jednu minutu. V té mohlo být pro Lutín zle, protože po nákopu se míč odrazil do vápna a hostující útočník se ocitl před Nejezchlebem, ten však perfektním zákrokem střelu vytěsnil.

I přes oslabení se mám po obětavém výkonu podařilo ukořistit tři body. Příští týden se v sobotu od 16.00 hod. představíme na půdě Kojetína. Odjezd autobusu v 14.10 od stadionu.

 

Hodnocení našeho trenéra Lubomíra Keluce ml.:

Po měsíci jsme se představili domácím fanouškům proti nepříjemným Dolanům. Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně, bohužel vše změnilo vyloučení ve 12. minutě. Od této chvíle jsme se soustředili na kvalitní defenzívu a čekali na chybu soupeře. Kluci makali jeden za druhého a Dolany nepustili do žádné stoprocentní šance až do poslední minuty, která byla velmi hektická. Nejprve se povedlo kvalitně využít brejk, vstřelit branku a následně Mira v bráně vytáhl vynikající zákrok. Kluci si zaslouží absolutorium za odmakaný zápas. Morální vlastnost a touhu po vítězství ukázali všichni do jednoho, co byli na hřišti. Byl jsem na mužstvo hrdý.