Divočina v Klenovicích

23.05.2016 16:01

TJ Sokol Klenovice na Hané - TJ Sigma Lutín 3:4 (1:2) Branky: Los 2, Vymazal, Skoumal M.


Zápis o utkání : https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=8884a5e6-4b47-40c9-8ea2-69f2d36a13cd&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm


Sestava: Nejezchleb - Rec, Bokůvka (Skoumal M.), Skopalík, Gallik - Pluháček (Chrást), Vymazal, Körner, Wanke - Bartl (Mačák), Los

Připraven: Korenný J.


V sobotu jsme zajížděli na hřiště Klenovic n. H, které v minulé kole obdrželi od Bělotína devět branek, papírově jsme tedy byli jednoznačným favoritem. Avšak k zápasu jsme odjížděli v ne zrovna početné sestavě. V zápase se Všechovicemi se zranil Šnejdar i Korenný, kteří se přidali k dloudobě zraněným Škodovi a Outratovi, na lavku tedy musel i nemocný Skoumal M. a Chrást, který po vážném zranění půl roku nehrál. Druhý brankář Skoumal M. byl v práci. 

Začátek zápasu byl víceméně poklidný, to však trvalo pouze do páté minuty, kdy po naší nepřesné malé domů se míče zmocnil domácí hráč, který po zákroku Nejezchleba spadl na malém vápně, následovala penalta a vyloučení našeho brankáře, nutno říct, že oprávněně. Do branky tak musel matador Vlasťa Mačák, v 65ti letech "pravděpodobně" nejstarší hráč v 1.A. třídě.

I v deseti lidech jsme dokázali hrát se soupeřem více než vyrovnanou partii, ve 13. minutě jsme zaslouženě vyrovnali, standardku dobře trefil Tomáš Los. Ve 23. minutě se síly na hřišti vyrovnaly, domácí hráč po faulu a druhé žluté kartě odkráčel do šaten.

Od té doby jsme byli jednoznačně lepším mužstvem, domácí hrozili pouze nakopávanými míči. Do vedení jsme se dostali v 36. minutě, kdy Vymazal prošel středem domácí obrany jako nůž máslem a nemýlil se. 1:2. Tento stav se již do poločasu nezměnil.

V druhém poločase jsme pokračovali v převaze. Uchytila se až pěkná akce v 64. minutě, to Körner si počkal na náběh Wankeho, který utekl všem, s jeho přihrávkou už neměl Skoumal problém a zakončoval do prázdné brány. 1:3 Hrálo se v poklidu, Lutín držel míč na kopačkách. V 78. minutě to bylo už 1:4, kdy po faulu na Lose, kopal stejný hráč penaltu a proměnil. V 82. minutě domácí zjistili, že by mohli vystřelit a podařilo se jim snížit na 2:4. Za dvě minuty to bylo už 3:4, když domácí hráč z poza vápna nechytatelně vystřelil, ze závěru zápasu se tak stalo zbytečné drama. Domácí už se ke střely nedostali, tečku zápasu tak obstaral domácí hráč, který fauloval unikajícího Lose a obdžel další červenou kartu. Místo poklidného zápasu v nádherném areálu jsme zažili divoký zápas a navíc přišli pro středešní dohrávku o brankaře Nejezchleba.


Hodnocení trenéra Klenovic p. Horáka (PV Večerník):

Byl to jeden z našich lepších výkonů a od začátku hrozná divočina. Po jejich špatné rozehře brankář fauloval Pytelu, dostal červenou kartu a Přikryl nás dostal do vedení, hostům se ale z přímáku podařilo yvrovnat a brzy byl vyloučen i Rozehnal, když první žlutou měl dostat jiný hráč. lutín nás přehrával a přidal další tři branky, v posledních minutách se nám ale podařilo snížit. Bohužel byl pak vyloučen i Frysa už se to jen dohrávalo. Hosté neměli golmana, do brány šel starý pán (pětašedesátiletý Vlastmil Mačák), který tam už věkem neměl co dělat, takže šlo jen o to trefit bránu. Měli jsme střílet častěji, pak bychom i vyhráli.


Hodnocení trenéra Lutína p. Skopalíka:

Nebudu zastírat, že do Klenovic jsme jeli pro jasné vítězství. Ale shodou okolností jsme začátek zápasu měli takový, jaký jsme vůbec nechtěli. Ale i za takové, která nastala, jsem pořád věřil v naše vítězství. Vyhráli jsme, takže musím kluky pochválit, že i přes nepříznivý vývoj zápasu bojovali až do konce. Nutno však říct, že celková úroveň zápasu nebyla dobrá. Jednoznačně musím smeknout před Vlasťou Mačákem, že i přes zranění šel do branky. Ve středu nás čeká vrchol sezony a to zápas s Lipovou. Pevně věřím, že hráči na hřišti udělají všechno pro vítězství.


Rubrika Prostějovského Večerníku "číslo týdne" 65:

Duel Klenovic s Lutínem nabídl nejen tři červené karty, ale také start Vlastimila Mačáka, který se narodil v lednu 1951. Místo vyloučeného Miroslava Nejezchleba tak šel do brány pětašedesátiletý veterán.