Domácí remíze

26.05.2014 15:29

Lutín – Haňovice 1:1 (0:0) Branka: Svoboda

Sestava: Skoumal – Gallik, Bokůvka (Svoboda), Chrást, Korenný J. – Marek, Körner, Rec, Pavelka (Šlosar)– Bartl, Blechta

Připraven: Mačák

Po dvou prohrách jsme na domácím hřišti přivítali hosty z Haňovic. Krásné nedělní odpoledne příliš diváků na stadion nepřivedlo (hrálo se souběžně s MS v hokeji). S výjimkou Maletína jsme se popasovali zřejmě s nejlepším soupeřem na jaře. Haňovice se snažili hrát dopředu kombinačně, na krajích zálohy, kde byly neskutečně rychlý hráči, nám náležitě zatápěli.

                První poločas se nesl v uzemní převaze hostí, kteří hrozili zejména z pravé strany. V půli poločasu hosté na chvíli polevili a hned z toho bylo několik slibných příležitostí pro Lutín. Bartl mohl jít několikrát sám na branku, ale buď si míč ukopl, nebo ho zastavila ofsajdová past. Hostující obrana nebyla tak kvalitní jak hra dopředu, problémy jim dělalo napadání vedené Kernym, po kterých jsme se dostávali do slibných situací, branku jsme ale nevstřelili. Konec prvního poločasu opět patřil hostům, ti však branku také nevstřelili.

                  Na začátku druhého poločasu se hostům přece jen podařilo vstřelit branku, Lutín špatně obsadil hráče, míč se dostal na velké vápno a hostující záložník střelou (se zvláštní dráhou letu) uklidil míč pod břevno. To Lutín rozhodilo a hosté byli aktivnější. Lutín vypadal odevzdaně a nic nenasvědčovalo, že by mohlo dojít k vyrovnání. Až se náhle dlouhý centr dostal ke Svobodovi, který hlavou překonal hostujícího golmana, který situaci značně podcenil. Po této situaci zůstali jako opaření naopak hosté a Lutínští hráči se začali střídat v neproměňování tutových šancí. Zejména Körnerem s Bartlem mohli utkání rozhodnout v Lutínský prospěch. Před koncem utkání mohli dát branku i hosté, takže zápas skončil zřejmě zaslouženou remízou.