Drama s Rapotínem

30.08.2016 15:38

TJ Sigma Lutín – TJ Jiskra Rapotín 4:3 (2:0) Branky: Los 2, Wanke, Skopalík

Sestava: Nejezchleb – Pavlík (Šnejdar), Skopalík, Bokůvka, Korenný J. (Körner) – Rec, Vymazal, Skoumal M. (Chrást), Hamy – Los – Wanke (Pavelka)

Připraven: Brhel

 Zápis o utkání:

is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=0d2ce8fa-d8d7-4f2f-92b5-cb7f7280508c&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

Čtvrté kolo Smoos Krajského přeboru svedlo proti sobě dva nováčky soutěže Lutín a Rapotín. Vzhledem k tomu, že na Rapotínském stadionu dochází k rekonstrukci, po dohodě obou klubů se hrálo se Lutínském trávníku. Pro Lutín to byl již třetí domácí zápas ze čtyř na vlastním hřišti, dva další ho čekají v příštích dvou týdnech. Úvod utkání a vlastně většina prvního poločasu patřili jednoznačně domácím, kteří trpělivě kombinovali. Naopak hosté víceméně na vlastní polovině bez jakéhokoliv napadaní vyčkávali, co Lutín vymyslí. První branka na sebe nenechala dlouho čekat, z volného přímého kopu se v 9. minutě trefil Los. 1:0. Lutín pokračoval v převaze, kde hrozil především z křídelních prostor, ovšem většinu finální přihrávek nenašla adresáta nebo končila nepřesným zakončením. Další branku přišla v 32. minutě. To Hamy na levé straně vymíchal hostujícího obránce a naservíroval před bránu Losovi, který se zakončením do odkryté brány neměl problém. 2:0 V tu chvíli vypadali hosté na ručník, avšak místo, aby Lutín svého soupeře dorazil další brankou, dostali se v závěru poločasu Rapotínští několika závary před domácí brankou na koně. I přes to se šlo do šaten za stavu 2:0 pro Lutín.

Druhý poločas začal, stejně jako ve všech předchozích zápasech Lutínských, nepochopitelným polevením ve všech herních činnostech. Lutín najednou zaostával v kombinaci, důrazu i rychlosti, hostů bylo najednou plné hřiště. Ještě hůř bylo v 50. minutě, po propadeném míči hosté pohodlně skórovali 2:1. Rapotín pokračoval v tlaku, Lutín nebyl schopen podržet míč na svých kopačkách. V 62. minutě domácí trenér Keluc prostřídal a do zálohy vysunul agilního Skopalíka. Efekt se dostavil brzy, v 68. minutě si míč zpracoval ve velkém vápně Los, nahrál Wankemu  a ten se do poloprázdné branky nemýlil 3:1. Místo uklidnění však Lutínští pokračovali v ustrašeném výkonu bez pořádné kombinace s velkým množstvím ztrát a nepřesností. Trest přišel v 80. Minutě, po dobře zahrané standartce a nekompromisní hlavičce hostujícího útočníka to bylo 3:2, čímž se tlak hostí ještě vystupňoval. Vrchol přinesla 88. minuta, po nedůrazu ve středu hřiště (a po faulu na Skopalíka) přišel oblouček za domácí obranu a naběhnutý útočník přehodil Nejezchleba. 3:3 V tu chvíli byli na ručník domácí hráči a všichni už se pomalu začali připravovat na „oblíbené“ penalty. Na to se ale nemohl dívat Vymazal, který si hned po rozehrávce všiml „štrase“ mezi hostujícími hráči, míč zavezl do vápna, kde nahrál Recovi, ten naservíroval Skopalíkovi, který z malého vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě. 4:3. S velkým štěstím Lutín dokráčel k premiérovému vítězství v Krajském přeboru. Hostující hráči, hnáni sympatickými a neustále povzbuzujícími fanoušky, si zaslouží za absolutorium za to, jak dokázali využít nepřesvědčivého výkonu domácích ve druhém poločase.  

Hodnocení trenéra Lutína Lubomíra Keluce ml.

Domácí utkání s Rapotínem bylo pro diváky určitě velkou zábavou, ale pro mě osobně něčím nepochopitelným. V prvním poločase existovalo 40 minut jedno mužstvo, které mohlo dát více než dvě branky, bylo dominantní a předvádělo vynikající fotbal, který bavil všechny, a tím mužstvem jsme byli my. Už posledních 5 minut do poločasu nasvědčovalo tomu, že pokud necháme soupeře v klidu hrát, bude nebezpečný.

O přestávce jsem hráče nabádal, ať hrají stejně, a i sami hráči věřili, že budou pokračovat v kvalitním výkonu. Bohužel na hřiště přišlo mužstvo, které bylo ustrašené, dokonce bych řekl až podělané, i přesto, že mělo v zádech stav 2:0. Tohle je pro mě neakceptovatelné. Přemýšlím čím to asi je, protože to není poprvé. Dle mého názoru je to nezodpovědnost jednotlivých hráčů ke kolektivu. Rovněž je evidentní, že nám brzy dochází šťáva. Děláme naivní chyby jen proto, že vymýšlíme věci, které nemají nic společného ze zodpovědností a fotbalovostí v mistrovském utkání. Velké pozitivum ale je, že i když jsme utkání víceméně ztratili, tak se nakonec podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce. Tři body nakonec zůstali doma.