Fotbalový podzim je za námi

29.11.2016 16:38

foto: Regionsport.cz

Podzimní část sezony 2016/2017 je za námi, je tedy možné hodnotit. Muži se jako nováček Krajského přeboru Olomouckého kraje po podzimní části (včetně jedné jarní předehrávky) umístili na 5. až 7. místě tabulky se skóre 29:24. Umístění v tabulce, kdy jsme víceméně hned za suverénní čtyřkou, je sice pozitivní, avšak vzhledem k enormně vyrovnané tabulce a skutečnosti, že počet mužstev v přeboru se bude snižovat, nadále nemáme vyhráno. Pozitivní rovněž je, že v žádném zápase nás soupeř vyloženě nepřehrál, a to i v zápasech s mužstvy z první čtyřky, viz zápas v Losinách nebo domácí zápas s Ústím, který jsme ztratili až v závěru.  Naše bodové konto mohlo být o něco naditější, mrzí především prohra ve Chválkovicích nebo domácí porážka v derby s Určicemi, v těchto zápasech jsme po většinu hrací doby dominovali. Ceníme si naopak vítězství v derby nad Hněvotínem, i když herně to nebylo ono. Nejlepší střelcem mužstva je Tomáš Los s devíti zásahy, následovaný Petrem Wankem s 6 zásahy, 3 branky vstřelil Petr Bokůvka. Železnými muži podzimu se stali Tomáš Los a brankař Mira Nejezchleb, kteří v mistrovských zápasech nechyběli ani minutu. Prakticky celý podzim jsme se potýkali se širokou marodkou, to gradovalo při domácím zápase s Určicemi, kdy na střídačce nebyl k dispozici jediný zdravý hráč. Doufejme, že v jarní části sezony tuto smůlu prolomíme a k zápasům se budeme dostavovat v kompletním složení. Trenérem A-mužstva je Lubomír Keluc ml. a vedoucím mužstva Ján Fencák.

Poděkování patří hráčům, realizačnímu týmu i vedení oddílu kopané za vytvoření solidních podmínek. Poděkování patří i partnerům TJ Sigma Lutín z.s., největšími jsou Obec Lutín, Martin Mačák Transport&Spedice nebo SIGMA GROUP a.s.  Ostatní partneři jsou uvedeni v sekci sponzoři. Obrovské poděkování patří fanouškům, kteří po celý podzim chodili na naše zápasy a podporovali nás. V průměru jich na domácí utkání chodilo 200.

Na jaře nás čeká 13 zápasů, z toho však pouze 5 domácích. Nezbývá, než se přes zimu dobře připravit, tak abychom se mohli pohybovat v tabulce tam, kde chceme, tzn. v klidném středu a mohli se fotbalem bavit. Mužstvo trénuje ještě do konce listopadu. Zimní příprava začíná 20.ledna, od 25. do 29. ledna absolvujeme soustředění v Loučné n. Desnou, v plánu je odehrát cca 6 přípravných utkání, o termínech a soupeřích budeme včas informovat na webových stránkách a na facebooku TJ Sigma Lutin z.s.

Dorost, který hraje ve formě sdruženého startu s SK Slatinice v okresním přeboru a který je složen převážně z kluků, kteří vyšli ze žáků, se statečně pere ve své nováčkovské sezoně. Po podzimu kluci drží 8. příčku z dvanácti mužstev s pěti výhrami a osmi porážkami. Trenéry dorostu jsou Ladislav Jahoda a Jakub Chrást.

Obě žákovská družstva, rovněž sdružená s SK Slatinice, bojují, co jim síly stačí, starší žáci drží čtvrtou příčku s minimálním odstupem na čelo tabulky, mladší žáci rovněž neudělali ostudu a jsou na průběžném osmém místě. U žákovských družstev působí Pavel Koudelka, Pavel Kalvoda, Jiří Vymazal a Rostislav Pavlíček.

Nakonec obě přípravky, starší přípravka obsadila v závěrečném kole krásné třetí místo, naši nejmenší na místě čtvrtém. Naši drobotinu trénují p. Miroslav Huňka st., p. Jiří Vodička, Miroslav Huňka ml. a Vladimír Baleka.