Lutín rozdrtil Náměšť, Wanke nastřílel hattrick

16.11.2015 10:26

V nedělním sychravém popoledni hostila lutínská Sigma v posledním utkání roku 2015 Náměšť na Hané. Náměšť se v posledních kolech výsledkově zvedla, v minulém kole na domácím hřišti porazila silný Bělotín. Přepokládal se tedy v tomto derby tuhý boj. Opak však byl pravdou.

Sigma držela od začátku otěže zápasu pevně v rukou. Domácí hráči jakoby si vzpomněli na začátek souteže, hráli solidní kombinační fotbal s dostatkem pohybu. Lutín zvítězil jednoznačně 6:0 a stal se tak podzimním mistrem 1.A třidy skupiny B.

 

Průběh zápasu:

3. minuta - Vymazal potáhl míč přes celou polovinu soupeře, obešel několik staticky bránících hostí, nacentroval Wankemu, který z voleje trefil šibenici. 1:0

 

16. minuta - Na polovině hřiště podklouzl hostující stoper a Wanke po samostatném úniku vstřelil svou druhou branku. 2:0

 

18. minuta -  Neuběhla dlouhá doba a radovali jsme se znovu. Ve velké pohodě hrající Vymazal se po přihrávce Skoumala ocitl v samostatném úniku a technickým zakončením se nemýlil. 3:0

 

37. minuta - Po pěkné kombinační akci poslal Skoumal do úniku šutera Lose, který křižnou střelou vymetl šibenici. 4:0

 

45. minuta - Pro hosty poločas hrůzy uzavřel dalším samostatným únikem Wanke, který tak po výborném výkonu završil hatrick. 5:0

 

První poločas byl naprosto v režii domácích. Již po dvaceti minutách časomíra hlásila stav 3:0 a nebylo o co hrát. Lutín však nepovolil a stále bušil do soupeře. Poločasové skóre se zastavilo na stavu 5:0 pro Sigmu, což bylo pro hosty ještě milosrdné. Z mnoha brankových příležitostí stojí za zmínku další dva nedotažané samostatné nájezdy Wankeho nebo Vymazalovo břevno.

 

V druhém poločase uspokojení lutínští hráči trochu polevili, avšak územní převaha byla nadále patrná. Rovněž hosté se osmělili a vyráželi k rychlým protiútokům. Všechny nebezpečné situace však vyřešil Nejezchleb v lutínské brance.

Lutín nadále dobře kombinoval, avšak nedůrazným zakončením se připravoval o další vstřelené branky. Nejblíže k tomu měl Vymazal, po krásné kombinační akci nedokázal dopravit míč do prázdné branky. Odkrytou branku netrefil při dorážce taktéž Bartl.

 

Až v 78. minutě Los překvapivě napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a přízemní střelou k tyči uzavřel brankový účet utkání. 6:0.

 

Premiérově v této sezoně mohl ještě skórovat Šnejdar, ale v samostatném nájezdu neuspěl. S konečným hvizdem sklidila Sigma zasloužený divácký aplaus a zakončila tak první část sezony na prvním místě tabulky, a to díky lepšímu skóre před Lipovou.

 

Komentář trenéra Skopalíka: I druhé derby jsme výsledkově zvládli. V zápase s Náměští jsme ukázali naši herní stránku ze začátku sezóny. Hráli jsme uvolněně a po celý zápas jsme předváděli kombinační akce, které jsme i úspěšně zakončovali. Hlavně v prvním poločase jsme hráli velmi kvalitní fotbal.

Utkání jsme odehráli v dobré pohodě a hráči si utkání zaslouženě užili. Všichni si odehráli své maximum. Petr Wanke konečně ukázal, že branky umí dávat a Jirka Vymazal to byl hráč, který rozdával velké množství kvalitních přihrávek a proto byli nejlepšími hráči na hřišti. Abych nechválil jen hráče, tak velké poděkování patří našim sponzorům a fanouškům.

 

Tj Sigma Lutín - Sk Náměšť na Hané 6:0 (5:0)

 

Sestava: Nejezchleb, Gallik, Škoda, Skopalík, Bokůvka, Vymazal, Pluháček, M.Skoumal, Körner, Los, Wanke

Góly: Wanke 3, Los 2, Vymazal

Střídali: Bartl, Rec, Šnejdar, M.Korenný

 

 Zápis o utkání:  https://is.fotbal.cz/souteze/detail-souteze.aspx?req=3cb734af-bb25-4ff8-a880-7468f7cf20ea