Sigma se na vítězství pořádně nadřela

07.09.2015 23:15

V neděli na stadion lutínské Sigmy zavítal nováček 1. A třídy - Brodek u Přerova.

 

Brodek doposud nevyhrál a při skóre 1:2 ze čtyř odehraných zápasů stavěl do role velkého favorita právě Sigmu Lutín. Realita však byla úplně jiná.

Brodek s poměrně mladým mužstvem působil aktivněji hned od první minuty zápasu. Bez jakéhokoli respektu vlétl do utkání jako vítr, během dvaceti minut nastřelil dvě tyčky a lutínská Sigma jen s velkou dávkou štěstí neprohrávala.

 

Značně otřesení a zaskočení domácí se horko těžko dostávali do hry. Když už se jim podařilo překonat výborně bránící blok Brodku, zmařila to nepřesná přihrávka nebo špatné převzetí míče. Jedinou vážnější šanci si domácí vytvořili ve 30. minutě. Přihrávka Bartla našla na velkém vápně osamoceného Chrásta, ten ale ve slibné situaci mířil pouze nad hostující branku.

 

Do šatny se šlo za nerozhodného stavu a ve tváři lutínských fotbalistů byla znát značná nespokojenost.

 

V poločase nastaly dvě změny v sestavě. Bartla v útoku nahradil Wanke a na levé záloze přenechal Pluháček místo Recovi.

 

Hned od začátku druhého poločasu zatlačila lutínská Sigma na svého soupeře a vytěžila z toho několik rohových kopů. Běžela 58. minuta a  po jednom z nich vznikla v šestnáctce hostů skrumáž, v níž se nejlépe zorientoval střídající Wanke a poslal svůj tým do vedení. 1:0

 

Tentýž hráč mohl skóre o pár minut později navýšit a dodat tak domácím klid. Avšak při samostatném úniku volil místo střely nepřesnou přihrávku. S ubíhajícími minutami se Lutín o své vedení výrazně obával a zaměřil se více na udržení výsledku.

 

Hosté se nechtěli spokojit se ztrátou všech bodů a vrhli všechnu sílu do útoku. Vytvořili si ještě několik slibných příležitostí, které však díky výborně chytajícímu brankáři Skoumalovi neskončily gólem.

 

Lutín tak po nepřesvědčivém výkonu ubránil těsné jednobrankové vedení a vítězstvím se posunul do čela tabulky.

 

komentář trenéra Skopalíka:

"Brodek byl zatím nejlepší mužstvo, proti kterému jsme hráli. Naše hra nebyla ideální a hlavně první půle byla velice špatná. V druhé půli se naše hra zlepšila a začli jsme Brodek přehrávat, ovšem hosté byli stále nebezpeční v přechodu do útoku. Bylo pravděpodobné, že kdo dá gól, tak vyhraje. Ještě více, než naše špatná hra, mne však mrzí zranění obránců Korenného a Körnera, kteří budou delší dobu mimo hru. Na příští zápas s Bělotínem se musíme připravit a pojedem tam hlavně neprohrát."

 

Sigma Lutín – Brodek u Přerova 1:0 (0:0)

Hráli: T.Skoumal, Korenný, Bokůvka, Gallik, Körner, M.Skoumal, Pluháček, Vymazal, Skopalík, Los, Bartl

Góly: Wanke

Střídali: Chrást, Šnejdar, Rec, Wanke, Škoda, Outrata, Mačák

 

V dalším zápase zajíždíme do Bělotína

Začátek zápasu: Neděle 16:00