Lutín v Bystřici pouze remizoval

20.04.2015 19:15

Krásné nedělní odpoledne přilákalo na stadion ve Velké Bystřici velké množství sportovních příznivců. Hostům se na horké půdě v Bystřici nikdy příliš nedařilo a ani tentokrát se třech bodů nedočkali.

Jako scéna z hororového filmu - i tak by se dal nazvat vstup do utkání pro lutínskou Sigmu.

Již po několika sekundách hry ve vápně vázla komunikace obrany s brankářem a stoper Bokůvka nešťastným odkopem naservíroval míč domácímu hráči přímo na kopačku, ten s přehledem poslal svůj tým do brzkého vedení.

Sigma zcela zaskočena inkasovaným gólem se horko těžko dostávala do hry a jen se štěstím o pár minut později neprohrávala o dvě branky.

Zhruba po 20 minutách hry převzal otěže utkání do ruky Lutín a dostával domácí mužstvo pod značný tlak, ten vyústil v několik slibných šanci. Z poza šestnáctky mířil dvakrát nepřesně Hamy a neujala se ani střela Pavla Marka.

Ve 30. minutě se Lutín konečně dočkal, tečovaná střela Skoumala skončila za zády bystřického brankáře. Do poločasu se už nic důležitého nestalo, tudíž se šlo do šaten za stavu 1:1.

 

Po přestávce značně nabuzená Sigma vletěla na svého soupeře a snažila se co nejdříve strhnout vedení na svoji stranu. Za zmínku stojí přímý kop Skoumala, který mrštným zákrokem zlikvidoval výborně chytajicí golman Bystřice. Následovalo několik závarů v šestnáctce, při jednom z nich se výborně zorientoval Hamy a poslal Lutín konečně do vedení 2:1.

Po vstřelené brance zavládlo na straně hostí značné uspokojení, lutínská Sigma se zcela zatáhla a ustrašeně od 60. minuty bránila těsný výsledek. Důrazně hrající Bystřice se dlouhými nákopy dostávala za obranu a vyrovnání viselo na vlásku. To přišlo v 70. minutě, kdy T.Skoumal nešťastně vyboxoval míč, ten se odrazil k domácímu hráči, který z úhlu nezaváhal - 2:2.

Lutín nadále působil unavenějším dojmem a z vyrovnání se těžko vzpamatovával. Navíc v 78. minutě se po zcela zbytečné druhé žluté kartě poroučel do šaten Šnejdar a výrazně tím v koncovce zápasu oslabil svůj tým. I přes to mohl Lutín strhnout výhru na svoji stranu.

 V úplném závěru utkání Šlosar naservíroval uličkou míč do šestnáctky Bartlovi, ten však nastřelil pouze domácího brankáře.

Bystřice předvedla houževnatý a bojovný výkon a i přes značné zklamaní ve tvářích lutínských hráčů to byla remiza spravedlivá.

 

V příštím utkání hostíme  SK Zvole

Začátek: Neděle 16:00

 

Velká Bystřice - Sigma Lutín 2:2 (1:1)

 

Sestava: T. Skoumal, Chrást, Bokůvka, Šnejdar, Pavelka, Pluháček, Pavel Marek, M.Skoumal, Körner, Bartl, Hamy

Góly: (M.Skoumal, Hamy)

Střídali: Rec, Šlosar, Petr Marek, Brhel