Lutínští fotbalisté zvítězili na půdě Bělotína

15.09.2015 10:55

O víkendu čekala lutínskou Sigmu náročná zkouška. Jeden z nejžhavějších adeptů na postup a doposud neporažený Bělotín budil u svých soupeřů značný respekt. Vždyť dokázal na domácím hřišti neprohrát celých 11 měsíců.

 

Zajížděli jsme proto do Bělotína jako nováček soutěže s pokorou, ale i s velkou dávkou odhodlání a chutí vyhrát. To se projevilo na hřišti hned od první minuty. Lutín začal aktivně a domácí působili dosti zaskočeným dojmem. Do první vážnější situace se individuálně dostal Los, jeho střela zpoza šestnáctky jen těsně minula domácí branku. Do dvou slibných příležitostí se dokázal dostat Wanke, ten však zcela selhal v koncovce.

 

Bělotín hrál důrazně a hrozil rychlými brejky, které někdy až na poslední chvíli hasila lutínská obrana. Největší příležitost v prvním poločase pro domácí vznikla po standartní situaci, kdy stoper Bokůvka nešťastně tečoval míč a jen díky mrštnému zákroku brankáře Skoumala jeho tým neprohrával.

 

Po prvním poločase se obě mužstva rozešla do kabin za nerozhodného stavu.

 

Do druhého dějství vstoupila lutínská Sigma s velkým odhodláním strhnout vedení na svoji stranu. Úvod byl jako z říše snů. Ve 47.minutě po rohovém kopu trefil parádně odražený míč Pluháček a otevřel tak skóre utkání. 1:0

 

O pár minut později mohl dodat na klidu lutínskému celku Wanke, sám proti brankáři však neuspěl. Sigma se klidnějšího vedení ale přece jen dočkala. V 69.minutě po standartní situaci a šikovné přihrávce Skopalíka zakončoval do odkryté branky hlavou Chrást. 2:0

 

Vedení o dvě branky Sigmu uspokojilo a její aktivita značně upadla. Iniciativu převzal Bělotín a začínal být čím dál nebezpečnější. Během dvaceti minut si vytvořil asi tři vyložené přiležitosti, výborně chytajícího brankáře Skoumala  však nedokázal překonat. Konečnou podobu výsledku dal v 82.minutě Los. Po dlouhém nákopu za obranu se dostal do samostatného úniku a zkušeně střelou k tyči pečetil skóre na 3:0 .

 

Lutín si tak po velice dobrém výkonu připisuje další 3 cenné body a nadále se drží na čele tabulky.

 

komentář trenéra Skopalíka:

"Zajížděli jsme do Bělotína po dvou nepříliš povedených zápasech. Byl jsem nucen udělat změny v rozestavení. Kluci to zvládli a předvedli se v dobré herní pohodě. Od začátku jsme byli lepším týmem. Měli jsme po celý zápas dobrý pohyb a z toho jsme si vypracovali řadu šancí. Musím ale pochválit Skumiho, který odchytal výborný zápas. Hráči zápas zvládli a za to jim děkuju."

 

TJ Sokol Bělotín - Sigma Lutín 0:3 (0:0)

 

Sestava: T.Skoumal, Škoda, Bokůvka, Skopalík, Gallik, Pluháček, Vymazal, M.Skoumal, Chrást, Los, Wanke

Góly: Pluháček, Chrást, Los

Střídali: Bartl, Šnejdar, Outrata

Připraven: Mačák

 

V dalším zápase hostíme Opatovice

Začátek zápasu: Neděle 16:00