Obrat jak se patří

16.05.2016 19:37

TJ Sigma Lutín - Tatran Všechovice 5:3 (1:2) Branky: Bokůvka 2, Los, Gallik, Wanke

 

Sestava: Skoumal T. - Šnejdar (Pluháček), Bokůvka, Korenný J.(Körner), Gallik - Rec, Vymazal, Skopalík, Skoumal M. - Los, Bartl (Wanke)

Připraveni: Nejezchleb, Chrást 

 

Zápis o utkání: 

https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=23f92aaf-55a8-4dce-b908-c1974d443a12&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

 

V chladném nedělním odpoledni jsme po dvou venkovních zápasech na svém stadionu přivítali Tatran Všechovice. Hosté nám měli co vracet, na podzim jsme na jeho stadionu vyhráli jednoznačně 4:1. Prvních deset minut nenaznačovala, že bychom měli mít se soupeřem problémy. Nedotáhli jsme několik šancí do uspěšného konce, po krásné individuelní akci trefil Los břevno. Následný protiútok provedli hosté bravurně a hostující Marek Přikryl se v samostatném úniku nemýlil. Od té chvíle bylo hostujího týmu plné hřiště a dělali domácí obraně velké problémy. Domácí působili nervozním dojmem, útočné akce končily na špatných přihrávkách. V 36. minutě bylo ještě hůř, propadený centr na zadní tyč a hostující hráč se hlavou nemýlil. 0:2. V ten okamžik by si na Lutín nevsadil ani nejzarytější optimista. Opak byl pravdou, následovala série rohových kopů, kdy se dvakrát dostal do zakončení Šnejdar,a le nedokázal skórovat. Po dalším rohu v 39. minutě snížil hlavou Bokůvka a do kabin se šlo za stavu 1:2. 

V druhém poločase domácí povzbuzeni brankou do šatny vrhli všechno úsilí do útoku. I přes protivítr zavřeli soupeře na jeho polovině. Ovoce přinesla až 64. minuta, kdy se k odraženému míči dostal sváteční střelec Gallik a dotlačil míč do branky. To s hostujícím týmem zatřáslo a v 67. minutě byl obrat dokonán. Po pěkné akci Pluháčka se k míčí dostal Los a prostřelil vše co mu stálo v cestě 3:2. V 78. minutě to bylo už 4:2, Bokůvka ve skrumáži dotlačil míč za brankovou čáru bůh ví čím :-). V 85. minutě si ještě vybral slabší chvilku náš brankař, když podcenil nadýchaný centr hostujících a míč mu propadl za brankovou čáru. Tečku zápasu dal Petr Wanke, který po akci Lose dva na jednoho prostřelil hostujícího golmana. 5:3.

Hosté zejména v prvním poločase předvedli solidní výkon, ale v druhém poločase se Sigma rozehrála k výkonu na jaký jsme zvyklí a zasloženě vyhrála. S předstihem jsme si tak zajistili minimálně druhé místo v soutěži, o prvenství v souteži si to v dalších kolech rozdáme už jen s Lipovou. Pomalu začínáme zavlažovat :-)

Příští týden v sobotu 21.5. zajíždíme na hřiště Klenovic. Odjezd autobusu je v 14:50 od stadionu TJ.

 

Hodnocení trenéra Lutína p. Skopalíka:


V dnešním zápase musím ocenit to, že ze stavu 0:2 jsme zápas otočili a nakonec vyhráli. Poprvé v této sezoně jsme prohrávali o dvě branky a soupeř nám dělal hlavně v prvním poločase, i když jsme hráli s větrem velké problémy. Nám pomohlo, že jsme do poločasu snížili na 1:2. Hosté v první půlce hráli dobře technicky a hlavně přímočaře do útoku, kde využívali nabíhajícího útočníka s číslem 10 (Marek Přikryl). Do druhé půle nastoupil Tomáš Körner, který přivedl klid do obrany a záložní řada se nám rozehrála a tím jsme zatlačili hosty do defenzívy a začali jsme si vytvářet šance, které jsme dokázali využívat a to gólově. I když jsme před koncem dostali nešťastný gól po chybě brankaře, tak jsem dokázali zvítězit. Hlavně za druhý poločas jsme si vyhrát zasloužili. I když v prvním poločase to drhlo v obraně, celkově si cením, toho, že jsme dnes vyhráli.