Překvapení ve Slavoníně

14.04.2014 14:38

Slavonín – Lutín 0:1 (0:1) Branka: Huňka

Sestava: Skoumal – Gallik, Korenný J., Chrást, Korenný M. -  Rec, Körner (23. Šlosar), Huňka, Svoboda, Pavelka – Blechta

Připraven: Mačák

V sobotu zajížděl Lutín na hřiště druhého mužstva tabulky Slavonína. I když podzimní zápas v Lutíně byl poměrně vyrovnaný, nyní byli domácí jednoznačným favoritem. To platilo o to víc, protože Lutín odjížděl do Slavonína bez tří hráčů základní sestavy (Bokůvka, Marek, Bartl). Proto jsme také nastoupili v defenzivním rozestavení na 5 záložníků, jediným útočníkem byl Dušan Blechta.

                Předpoklady se začaly naplňovat od samého počátku, Slavonín držel míč po většinu času a snažil se kombinovat. Výsledkem tlaku ovšem byla pouze pěkná střela ze střední vzdálenosti, která jen těsně minula Skoumalovu branku. Po čtvrt hodině vybojoval Lutín rohový kop, který zahrál Rec na zadní tyč a Huňka hlavou přeloboval všechny domácí i s golmanem.0:1. O 5 minut později však přišla pohroma v podobě zranění Tomáše Körnera. Na hřiště šel tedy jediný náhradník do pole Šlosar.

                Od té doby se Lutín ještě více soustředil na defenzívu, na polovinu soupeře se dostával zřídkakdy. Domácím se ale nedařilo ohrozit Skoumalovu branku. Slavonín to zkoušel jak krátkými přihrávkami, tak dlouhými nákopy, ty ale povětšinou končily u Skoumala v náručí.

                V druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Domácí tlačili a Lutín urputně bránil. Postupem času přibývalo nervozity na obou stranách a tím i ostřejších faulů a simulování. Rozhodnout zápas mohl Svoboda, který v souboji s dvěma domácími obránci uspěl a řítil se sám na golmana, samostatný nájezd však neproměnil. Pokračoval tak nervózní závěr zápas, kdy si domácí chtěli vykoledovat penaltu simulováním, naši hráči se zase snažili natahovat čas. Tečku mohl přinést znovu Svoboda, který se řítil zboku na branku, kde mohl přihrávat Recovi do prázdné, avšak trefil vysoko nad bránu. Poté ještě domácí kopali dva rohové kopy, ze závarů už se ale nic nepřihodilo a Lutín dovezl po velmi dlouhé době ze Slavonína 3 body. Za nejlepšího hráče zápasu byl mnohými označen Mira Huňka, který nejenže vstřelil vítěznou branku, ale k tomu přidal výborný defenzivní výkon. 

Fotky z utkání si lze prohlédnout zde : https://regionsport.cz/necekana-lutinska-vyhra-ve-slavonine/