Rozhovor s Petrem Brázdilem ml.

08.06.2017 12:03

 

Peťo, dá se říct, že každý fanoušek Lutína ví, kde jsi hrál. Mohl by si pro ostatní, kteří tě neznají, připomenout kde jsi působil?

S fotbalem jsem začal v šesti letech v Těšeticich. Zhruba po pul roce jsem šel zkusit štěstí do Sigmy a v te jsem az do nedávná působil.

Proč si v Sigmě skončil a proč právě Lutín byla tvá volba?

Skončil jsem z důvodu, protože ve mě trenér nevěřil a asi bych nedostával tolik příležitostí hrát. Lutín o mě projevil zájem a tak nějak to všechno do sebe zapadlo, že jsem tu a jsem za to rád.

Bereš to jako krok zpět nebo jako nový start?

Hodně lidí mi říkalo, že to je krok zpátky, ale já to tak nevidím. Potřebuju se rozehrát a hlavně se tím fotbalem zase začít bavit. Doufám, že tu dostanu nový elán a zase si budu užívat, že jsem na hřišti.

Jsi tu od minulého úterý, jak se sis zvykl na hráče a jak tě vzala kabina?

Myslím si, že mě kluci mezi sebe vzali dobře. Kluci jsou super. Samozřejmě ze začátku mi trošku dělali problémy jména, ale už jsem se je naučil. I fotbalově na klucích jde vidět kvalita, mám se od nich ještě co učit.

Vraťme se k neděli, zápas na půdě Holice, první zápas a hned si vystřelil Lutínu vítěznou branku, jaké to bylo?

Skumi mi dal nádhernou přihrávku a naštěstí jsem tam ten balón nějak dotlačil. Pocit když to tam spadlo, byl úplně parádní. Jsem rád, že jsem pomohl ke třem bodům, každopádně ve svém výkonu jsem viděl ještě nějakě ty rezervy.

Byl jsi nervozní před zápasem? Přece jenom si přišel z první ligy dorostu, všichni byli zvědavý co předvedeš.

Byl jsem dost nervózní, naštěstí mi kluci hodně pomohli a tak nějak se to zvládlo.

Řekni nám jaký je rozdíl mezi první ligou dorostu a krajským přeborem?

Tak je to už chlapskej fotbal, z mého pohledu je tvrdší, důraznější, agresivnější i takový systematičnější, ale těžko takhle usuzovat po jednom zápase.

Jak dál vidíš šance Lutína, má podle tebe na to, aby hrál vrch tabulky?

Jak už jsem řekl, hráči tady jsou fakt kvalitní, takže si myslím, že určitě máme na to hrát vrch tabulky.

Jak vidíš sebe a fotbal v dalších letech? Jsi mladý hráč, chtěl by sis zahrát vyšší soutěže?

Těžko říct jak se bude dařit. Rád bych si zahrál někdy výš, ale ve fotbale dělám ještě rozhodčího, takže je pro mě otázka, jak to všechno vlastně bude probíhat.

V neděli bude konečně hrát Lutín opět doma proti Dolanům. Jak to utkání vidíš?

Co jsem od kluků slyšel, tak jsou hodně nepříjemný mužstvo. Pro mě osobně to bude mít motivaci o level výš, protože za Dolany hrají bývalí spoluhráči, opravdu se moc těším. Bude to těžkej zápas a já jen doufám ,že ho i s pomocí fanoušků zvládneme.

 

Rozhovor vedl náš marketingový ředitel Jirka Brhel :)