Rozjetou Sigmu zastavil Beňov

04.11.2015 20:18

 

V posledním zápase první poloviny soutěže zajížděla lutínská Sigma na půdu čtvrtého celku tabulky 1.A tř. sk.B FC Beňov.

 

Domácí mužstvo se od začátku zápasu prezentovalo defenzivní taktikou. Sigma začala jasnou převahou v poli, častěji měla míč na svých kopačkách, avšak v její kombinaci bylo příliš nepřesností.

Výjimkou byla akce Michala Rece na pravé straně, který tváří v tvář neprostřelil domácího branaře. Za zmínku stojí ještě slibná hlavička, kterou po rohovém kopu nedokázal usměrnit do brány Radek Šnejdar.

Soupeř hrál houžavnatě, velmi bojovně a poctivě směrem dozadu, navíc v závěru prvního poločasu začal hrozit rychlými brejky. Do šaten se i tak šlo za bezbrankového stavu.

 

Druhý poločas hráči Sigmy vrhli všechny síly do útoku, avšak vlastní nepřesnosti a pečlivá obrana domácích nedovolily ohrozit bránu našeho soupeře. To se podařilo z hranice velkého vápna až Losovi, toho však domácí golman bravurně vychytal. Lutín se dál hnal bezhlavě do útoku, jeho veškerá snaha končila na domácí nepropustné obraně. Ve snaze strhnout vítězství na svou stranu, Sigma otevřela obranu a v 79. minutě přišel trest, po pravé straně utekl domácí plejer a z těžkého úhlu zavěsil pod víko. 1:0 pro domácí.

 

Opařená Sigma se ještě nevzpamatovala, už inkasovala podruhé. 80. minuta Další rýchlý kontr, příihrávka pod sebe a dostat míč do lutínské kasy už nebyl problém. 2:0 pro domácí.

Poslední desetiminutovku jsme naprosto vypadli z role a jsme rádi, že jsme neobdrželi další branky.

 

Sportovně je třeba uznat, že soupeř si výhru za předvedený výkon plně zasloužil, náš výkon by na body jistě nestačil ani v dalších zápasech.

 

Na venkovní zápas zavítalo mnoho lutínských fandů, kterým za podporu patří dík.

 

komentář trenéra Lubomíra Skopalíka: Do Beňova jsme jeli zvítězit, ale s takovou hrou co jsme předvedli, jsme si prohrát zasloužili. Byl to z naší strany podprůměrný výkon a také nejhorší zápas v podzimní části. Zápas si musíme rozebrat a hlavně získat herní pohodu, která nás zdobila na začátku sezóny.

Nás ted čekají dva těžké zápasy. Derby se Slatinicemi a Náměštěm, to jsou zápasy na kterých nám záleží, kluci se hlavně můžou předvést a doufám že v co nejlepší pohodě.

 

FC Beňov - Sigma Lutín 2:0 (0:0)

 

Hráli: Nejezchleb, Bokůvka, Škoda, Šnejdar, Skopalík, Pluháček, Vymazal, Rec, M. Skoumal, Los, Bartl

Střídali: Gallik, Korner, Wanke

Připraven: M.Korenný, T.Skoumal

 

V první předehrávce jarního kola nás čeké velké derby. Zajíždíme do Slatinic

 

Začátek zápasu: Neděle 14:00