S Kojetínem přesvědčivé vítězství

19.09.2016 15:45

TJ Sigma Lutín – FK Kojetín-Koválovice 5:0 (2:0) branky: Los, Skopalík, Körner, Wanke 2x

Sestava: Nejezchleb – Körner, Bokůvka, Skopalík, Šnejdar – Hamy, Vymazal, Skoumal M., Pluháček – Los – Wanke

Zápis o utkání:

https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=b31f554f-3554-4f3c-8d15-f8e66d474bea&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

Článek v Olomouckém deníku:

https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/kojetin-dostal-na-hristi-novacka-bura-a-je-nadale-posledni-20160919.html

 V neděli na naše hřiště přijel Kojetín. V zápase jsme byli favoritem a to jsme s výjimkou úvodních deseti minut dokazovali v průběhu celého zápasu.

V 5. minutě hosté zahrozili střelou z bezprostřední vzdálenosti, avšak s tou i s následnou dorážkou si Nejezchleb v lutínské bráně poradil. V 17. minutě se domácí Vymazal neohroženě probil přes kojetínské obránce, přihrál pod sebe a Los neměl problém uklidit míč do odkryté brány. 1:0. V dalším průběhu prvního poločasu byla patrná převaha domácích. Zvýšit mohl Bokůvka po centru Lose, ale v tutové šanci trefil hlavou pouze břevno. Další branka přišla až v 43. minutě, po další Losově standardce z poloviny hřiště Skopalík předskočil vyběhnutého brankaře a hlavou zvýšil na 2:0.

Po přestávce na sebe třetí branka nenechala dlouho čekat. Domácí Wanke na velkém vápně vymotal asi pět hráčů a přízemní střelou zvýšil na 3:0. Lutín byl při chuti, naopak hosté působili odevzdaně. Jejich občasné výpady spolehlivě likvidoval Nejezchleb. Za čtyři minuty to bylo už 4:0. Los ze standardky trefil tyč a Körner dorážel.  Na 5:0 zaokrouhlil výsledek utkání v 62. minutě znovu Wanke, který si špičkou stáhl míč přes bránícího hráče a krásnou střelou z velkého vápna přehodil hostujícího brankaře. Ještě jednu branku mohl přidat Bokůvka, ten ale z bezprostřední blízkosti přestřelil branku.  Vítězstvím jsme obhájili průběžné páté místo v tabulce. O následujícím víkendu máme volno (Mohelnice B se odhlásila), další utkání nás čeká o sváteční středě  28.9., kdy budeme zajíždět na hřiště Chválkovic. Hraje se netradičně 13:15.

Hodnocení trenéra TJ Sigma Lutín Lubomíra Keluce ml.:

V utkání 8.kola, kdy jsme doma hostili Kojetín se zdálo, že půjde o jednoduchý zápas a hlavně povinné body do tabulky, nepotvrdilo se to i když výsledek vypadá jednoznačně. Už před začátkem utkání jsem hráče upozorňoval na nekoncentrovanost, podcenění soupeře a už při rozcvičce bylo vidět, že někteří hráči nepochopili moje slova a podle toho vypadal první poločas, který jsme sice vedli 2:0, ale rozhodli o něm individuality. Jako mužstvo jsme hráli špatně a někteří si dělali co chtěli. O poločasové přestávce jsem musel hráče upozornit, že takto hrát nebudeme a vysvětlit jim jak máme hrát, aby utkání kluci dovedli v klidu do vítězného konce, navíc i oni sami si mezi sebou řekli, že takto už hrát nemůžou. Vstup do druhého poločasu se vyvedl výborně a utkání bylo do 60. minuty rozhodnuté, pak si mohli kluci zahrát fotbal pro diváky. Soupeř snažil se hrát kombinačně, ale byla to taková naivní hra na velké riziko a pokud bychom byli více efektivní ,tak výsledek by atakoval číslici 8 v brance soupeře. Za druhý poločas kluky chválím, první poločas byl z naší strany herně velmi slabý.