Sigma zvládla derby, rozhodl jediný gól

10.11.2015 11:49

Nedělní slunečné počasí přilákalo do krásného areálu SK Slatinice davy fotbalových příznivců. Jednalo se vskutku o pikantní souboj. Vždyt několik lutínských hráčů donedávna působilo v dresu SK.

Pro lutínskou Sigmu to byl veledůležitý zápas. Po dopoledním zaváhání Lipové v Opatovicích se v případě vítězství mohla bodově dotáhnout a posunout opět do čela skupiny.
 
Na gól se v tomto derby nečekalo dlouho. Hned v první minutě utkání byl ve vápně nedovoleně sražen Bartl a zahrávaný pokutový kop zkušeně proměnil Los.  1:0
Rychlé vedení Sigmu uspokojilo a iniciativu zcela převzaly domácí Slatinice, měly více míč na kopačkách a hrozily převážně ze standartních situací.

Lutínským fotbalistům se nedařila kombinace, náznaky šancí končily u vápna soupeře a někdy jen s velkou dávkou štěstí se podařilo udržet jednobrankové vedení.

S poločasovým hvizdem si Sigma oddechla, odcházela sice s vedením 1:0, ale prozatím určitě nebyla lepším týmem.

V druhém dějství se dost přiostřilo. K vidění bylo hodně tvrdých zákroků a standartních situací na obou stranách. Lutín se po prvním poločase přece jen oklepal a vytvořil si několik slibných situací. Tu největší měl Rec, z malého vápna přeloboval brankáře Běhalíka, z brankové čáry na poslední chvíli vykopával míč zkušený kapitán Prucek.

Nejvážnější příležitost domácích měl z přímého kopu Prucek, jeho tvrdou střelu odvrátil mrštným zákrokem brankář Nejezchleb na rohový kop.

O několik minut později zahrozila opět Sigma, na vápně se ocitl osamocený exslatinický Pluháček, z otočky však mířil těsně nad branku soupeře. Navýšit vedení mohl v další velké šanci Los, jeho přízemní střela však těsně minula branku.

Nejblíže vyrovnání byl v 85. minutě střídající Vychodil. Míč však netrefil ideálně a z hranice malého vápna branku přestřelil.

S konečným hvizdem si lutínští fotbalisté mohli pořádně vydechnout. Po kvalitním výkonu Slatinic se jim přece jen podařilo odvézt všechny tři body a po těsné výhře 1:0 se Sigma posunula do čela 1. A třídy skupiny B.

komentář trenéra Skopalíka:
Do utkání jsme vstoupili výborně. Dali jsme rychlý gól a měli další velkou šanci, tu jsme neproměnili a od té situace jsme zcela přestali hrát. Domácí nás přehrávali a měli z našich zbytečných faulů hodně standartek. Opět se nám nedařila hra a ani zkušení hráči nedokázali mužstvo vyhecovat. Ale cením si toho, že i pod takovým tlakem jsme zvítězili a Slatinice v soutěži dvakrát porazili.Ještě musíme zvládnout zápas s Náměšťem.

 

SK Slatinice - Sigma Lutín 0:1 (0:1)


Sestava: Nejezchleb, Škoda, Körner, Bokůvka, Šnejdar, Vymazal, Rec, Skopalík, Bartl, Los, Wanke

Góly: Los

Střídali: Pluháček, Gallik

Připraven: M.Korenný

 

Diváků: 350

Fotky z utkání zde: sklutin.rajce.idnes.cz/Slatinice_-_Lutin

 


V posledním utkání tohoto roku hostíme Náměšt na Hané

Začátek zápasu: Neděle 13:30