Střelecké trápení nakonec vyústilo v zasloužené vítězství Lutína

06.04.2015 19:08

Lutínská Sigma měla v duelu proti výrazně mladšímu týmu ze Šumvaldu od úvodní minuty silně navrch. K výhře se však protrápili řadou nevyužitých šancí.

Domácí si v prvním poločase vytvořili několik vyložených šancí a soupeře k ničemu nepustili. Hned na začátku zápasu po centru Pluháčka mířil Rec hlavou těsně vedle. Následovalo několik šanci Bartla a samostatný únik Marka, který místo střely volil nepřesnou přihrávku. 

 V utkání se projevila značná nervozita a neproměněné šance domácím na pohodě nepřidávali.  V 30. minutě jsme se konečně dočkali, po pravé straně utekl Marek, krásným centrem našel Skoumala a ten s velkou dávkou štěstí umístil míč za záda hostujícího brankáře.  Na konci prvního poločasu se ještě ve vápně akrobaticky prosadil Bartl a zvýšil na 2:0.

Celý dojem ze hry kazila žalostná koncovka našeho celku, která pokračovala i v druhém poločase. Po faulu na Bartla byla v 55. minutě odpískaná penalta.  K míči se postavil Pluháček, který pohrdl poslat svůj tým do klidnějšího vedení. Po neproměněné penaltě byli lutínští značně deprimovaní a Šumvald začal vystrkovat růžky, ale na víc jak dva rohy v zápase se nezmohl. Hra se výrazně oživila příchodem Kornera, jenž vystřídal nevýrazného Rece.

V 65. minutě, po krásném pase právě zmiňovaného Körnera, šel Chrást nebojácně do souboje s gólmanem a před bolestivým střetem ho stačil hlavičkou přehodit - 3:0. Pak už se zápas pouze dohrával a zasloužená výhra lutínského celku byla na světě.

Povinnost domácí výhry byla splněna,  ale na tváři trenéra Lubomíra Skopalíka byla znát značná nespokojenost.

V dalším utkání přivítáme jednoho z adeptů na postup Nové Sady B.   Zápas začína v sobotu 15.30.

 

 Lutín – Šumvald 3:0 (2:0)

Sestava:   T. Skoumal, Korenný, Chrást, Šnejdar, Pavelka, Pluháček, M. Skoumal, Rec, Pavel Marek, Hamy, Bartl

Goly: (M. Skoumal, Bartl, Chrást)

Střídali: Šlosar, Petr Marek, Bokůvka, Körner, Brhel