Těsná prohra s Přerovem

11.03.2019 10:11

1. FC Viktorie Přerov - TJ Sigma Lutín 1:0 (1:0)


Sestava:

Nejezchleb - Gallik, Skopalík, Konečný, Pavelka (46.Marek), Prucek (46.Tichý), Rec (46.Šnejdar) Vymazal, Brhel (46.Schön), Kráčmar, Los


Hodnocení trenéra Rojky:

V prvním poločase jsme měli dobrý pohyb. Lépe jsme kombinovali než soupeř, ale chyběla nám větší kvalita ve finální fázi. Jedinou vyloženou šanci, kterou jsme si během prvního poločasu  vytvořili, jsme bohužel neproměnili. Naopak Přerov využil našeho špatného bránění v pokutovém území a v poločase tak vedl 1:0. Prvních 15.min druhého poločasu jsme se hledali. Přestala se nám dařit kombinace a ztráceli jsme lehké míče. Pak se hra vyrovnala a začalo se hrát nahoru a dolů. Obě mužstva si pak vytvořila nějaké šance, ale branka už nepadla. I když jsme prohráli, tak jsem měl z předvedené hry dobrý pocit. Na hráčích byla vidět chuť a zápal do hry.


Hodnocení ze strany soupeře:

Generálku na první jarní mistrovské utkání, které sehrajeme v neděli 17. března v 10:15 hodin na umělé trávě ve Slavičíně, jsme odehráli proti vedoucímu celku KP Olomouckého KFS Sigmě Lutín na umělce v Lipníku nad Bečvou. V prvním poločase se odehrával vyrovnaný souboj, hosté byli lepší v kombinaci, my zase nebezpečnější v pokutovém území. První tutovku zahodil po pěkné kombinační akci Víťa Koplík, který z malého vápna z voleje přestřelil bránu soupeře. Poté střílel těsně nad Lukáš Berky. Ve 36. minutě unikl tentýž hráč v křídelním prostoru, přihrávkou pod sebe našel Jakuba Šlajse, kterému první pokus gólman vyrazil, ale následující dorážka znamenala naše vedení 1:0. Ve druhém poločase jsme již byli lepším týmem, dostávali jsme se do střeleckých příležitostí, ale bohužel naše zakončení bylo žalostné. V šancích se ocitli David Chuda, Michal Zimčík, Viktor Kocian, ale buď bránu netrefili nebo je vychytal gólman soupeře. A když střela z hlavy Davida Hrabala trefila pouze spojnici břevna a tyče brány Lutína a hostujícího útočníka vychytal ve vyložené šanci gólman Bělík, skončil zápas naší nejtěsnější výhrou 1:0.

     Hodnocení: "Dnes musíme pochválit výkon defenzivních hráčů, především stoperů Honzy Omelky a Ondry Václavíčka. Stále postrádáme větší kvalitu v kombinaci a v řešení předfinální a finální fáze útoku. Především ve druhém poločase jsme měli velký počet situací v přečíslení, hráči je však řešili špatně a ani jedna neskončila gólem. Jestli budeme chtít být za týden ve Slavičíně úspěšní, musíme se v této činnosti zlepšit."