Těsná výhra

31.05.2016 14:37

TJ Sigma Lutín – FK Spartak Lipník nad Bečvou 1:0 (0:0) branka: Los

Zápis o utkání:

https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=b81ba59a-52a5-4f3e-a8d2-451957715157&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

 

Sestava:

Nejezchleb – Šnejdar (Pluháček), Korenný J., Bokůvka, Gallik – Rec (Chrást), Vymazal, Körner, Skoumal M. (Skopalík) – Wanke (Bartl), Los

Připraven: Skoumal T.

 

Netradičně již v sobotu dopoledne jsme na vlastním trávníku přivítali hosty z Lipníku n. B. I přes hladkou podzimní výhru na jeho hřišti byl očekáván tuhý boj, vždyť Lipníku se podařilo porazit druhou Lipovou. Hosté přijeli s jasnou defenzivní taktikou, to potvrzoval hostující trenér neustálými pokřiky „jste vysoko“ na svoje svěřence. Lutínští se horko těžko vypořádávali se zodpovědným bráněním soupeře. Opticky měl Lutín herně navrch, nicméně hosté hrozili občasnými výpady. Největší šanci hostí měl po špatné domácí rozehrávce hostující útočník, Nejezchleb ho však zázračně vychytal, i když nakonec nemusel, protože bylo máváno postavení mimo hru. Na druhé straně se mohl radovat Wanke, ale v úniku z úhlu neprostřelil brankaře. Nepříjemností pro domácí bylo zranění obránce Šnejdara, který si při „šprajcu“ zlomil prst na noze a sezona pro něho skončila. Hosté nadále srdnatě bojovali a tak poločas skončil bez branek. 

V druhém poločase se obraz hry nezměnil. Lutín tlačil svého soupeře na jeho polovině, avšak to žádných výrazných šancí se nedostával. Branku se podařilo vstřelit až Losovi v 52. minutě. Po nedorozumění v hostující obraně zachoval klid a po zemi k tyči trefil poloprázdnou branku. 1:0. I po vstřelené brance jsme byli aktivnější. Naše hra ale končila na hranici pokutového území bez valného zakončení. Poslední čtvrt hodinku převzali taktovku borci z Lipníku, kteří hrozili především z dlouhých nakopávaných míčů za obranu, k zakončení se však dostávali sporadicky. V posledních minutách jsme si už vítězství pohlídali.

Příště zavítáme na hřiště Plumlova, hraje se v sobotu 4.6.2016 od 16.30 hod.

 

Hodnocení trenéra TJ Sigma Lutín p. Skopalíka:

V dnešním zápase vidím jen jedno pozitivum a to, že jsme zvítězili. I když před zápasem nabádám hráče, aby hráli bez zbytečné nervozity, tak opak je pravdou. To jak jsme hrávali na podzim, když nás soupeři neznali, tak nyní jsou to utkání daleko vyrovnaná. Pořád věřím, že hráči mají svou kvalitu a zbývající dvě utkání nám přinesou vítězství.