Podzimní souhrn

30.11.2015 18:42

Fotbalový podzim je za námi tak je třeba trochu bilancovat. Dle slov kronikáře TJ Sigma jde v evidované době od 50. let minulého století o nejúspěšnější podzim v historii TJ Sigma Lutín. Pojďme si tedy statisticky přiblížit toto pro Lutín úspěšné období.

 

V průběžné tabulce 1. A třídy OKFS jsme po patnácti odehraných kolech na prvním místě o skore před Lipovou.

 

V těchto patnácti zápasech se nám podařilo vstřelit 49 branek z toho 29 doma a 20 při venkovních utkáních. Nejlepším střelcem je Tomáš Los (vévodí i střelecké listině souteže) s 13 zásahy.

Na druhou stranu jsme obdrželi celkem 9 branek, z toho 3 doma a 6 venku.

V 8 zápasech se nám podařilo neinkasovat branku, 5x byl v. brance Mira Nejezchleb,3x Tomáš Skoumal.

 

Celkově jsme dosáhli na 12 výher, 1 remízu (Mostkovice doma) a 2x jsme prohráli (v Lipové a v Beňově).

Za zmínku stojí všechna čtyři vítězná regionální derby, která jsme odehráli s Náměští a Slatinicemi.

V osmi domácích zápasech jsme na domácím trávníku nenašli přemožitele. Hned v devíti zápasech se nám podařilo vstřelit 3a více branek, naopak v žádném zápase jsme neobdželi více než 2 branky. Během celého podzimu platilo, první vstřelená branka rovná se výhra.

 

Do zápasů zasáhli 3 brankaři a 17 hráčů do pole, z toho 13 hráčů lze považovat za odchovance lutínské kopané, další 3 hráči v Lutíně bydlí.

Individuální statistiky všech hráčů jsou k vidění v menu Statistika hráčů (minuty, karty, branky).

Nutno vyzdvihnout Vlasťu Mačáka, který ve svých 64 letech byl nucen nastoupit v Lipové za vyloučeného Nejezchleba a je pravděpodobně nejstarším mužem v historii 1.A tříd. Rovněž nutno uvést vynikající tréninkovou morálku tohoto matadora, který ochotně doplňoval dvojici našich brankařů.

 

Po celý podzim bylo naše mužstvo povzbuzováno mnohými příznivci, kteří i na venkovních zápasech zajišťovali výbornou atmosféru.

 

Dle zápisů o utkáních návštivilo naše domácí zápasy 992 diváků, tj. 124 diváků na zápas.

Celkově na všechny zápasy dorazilo 2079 diváků, tj. 139 diváků na zápas.

 

Poděkování patří všem těm, kdo se ochotně a bez nároku na honorář starájí o lutínskou kopanou, od správce hřiště přes hospodáře,předsedu či trenéra až po hráče.

 

Srdečné poděkování patří rovněž našim sponzorům, kteří jsou uvedení v menu záložce sponzoři.