Vítězná premiéra

12.08.2013 14:37

Lutín – Zvole 4:0 (2:0) Branky: Blechta, Körner, Bartl, Šlosar

 

Skoumal – Gallik, Huňka, Chrást, Korenný J. (Bokůvka) – Svoboda (Korenný M.), Körner, Rec, Marek– Bartl, Blechta (Šlosar)

Připraveni: Vymazal L., Mačák

K úvodnímu zápasu sezony 2013/2014 nastoupil Lutín na vlastním hřišti s ambiciózním celkem ze Zvole. Začátek zápasu se nesl v drtivém tlaku hostí, kteří přijeli patřičně nabuzeni na svou premiérovou sezonu v krajské soutěži. Z tlaku však nedokázali vytěžit žádnou vážnější šanci. Postupem času se Lutín osmělil a začal vystrkovat růžky. Po rohovém kopu a následné skrumáži ve vápně byl hostujícím hráčem podtržen jeden z domácích a rozhodčí správně nařídil penaltu. Blechta bezpečně proměnil. Po chvíli domácí rozehráli po faulu nepřímý kop, Huňka centroval, ale Chrást trestuhodně netrefil hlavou bránu. Další minuty měl Lutín mírně navrh, avšak málem udeřilo na druhé straně. Po zbytečném faulu na hranici šestnáctky, Skoumal bravurně vytáhl ze šibenice standardní situaci. Další branka padla po pěkné kombinační akci Lutína, rozehrávka až od vlastní šestnáctky, po sérii přihrávek Bartlova střela z vápna propadla hostujícímu golmanovi pod rukama 2:0.

Začátek druhého poločasu se nás hosté opět pokusili zatlačit, jejich snaha však nevedla k ničemu. Hosté byli častěji u míče, avšak Lutín vyrážel do brejkových situací, které končili nepřesnou finální přihrávkou. Z jednoho takového upaloval Bartl sám na brankaře, hostující obránce jej podrazil a obdržel červenou kartu. Od té doby bylo na hřišti jen jedno mužstvo, Lutín kontroloval hru, kombinoval a dostával se do šancí. Körner měl dvakrát na hlavě další branku, jednou jej vychytal golman, podruhé jej zastavila tyč. Třetí branka padla po centru, Bokůvka hlavou vracel před bránu, a Pavel Šlosar vstřelil svoji premiérovou branku za Lutín. Čtvrtá branka padla po další skrumáži, hlavou doklepával Körner, který uzavřel účet utkání na konečných 4:0. Našim klukům se tak podařil nejlepší start sezony za poslednch několik let.