Výhra s Hvozdem

22.04.2014 14:28

Lutín – Hvozd 5:0 (2:0) Branky: Blechta 2, Pavelka 2, Bartl

Sestava: Skoumal – Gallik, Bokůvka, Korenný J., Chrást (Korenný M.) – Rec, Huňka, Svoboda (Marek), Pavelka – Blechta (Šlosar), Bartl

Připraven: Mačák

 

                V neděli jsme na našem hřišti přivítali soupeře z Hvozdu. Pěkné počasí přilákalo dosti fanoušků z obou táborů. Začátek utkání byl víceméně poklidný, Lutín kombinoval na vlastní polovině, ale přechod do útoku se mu příliš nedařil, přicházel tak často o míč. Hosté se zase snažili praktikovat dlouhé nákopy, ty však adresáta nenacházely. První šanci měl Bartl, k samostatnému úniku však využil postavení mimo hru. Hosté měli náznaky šancí pouze z chyb Lutína. Při odkopu z šestnáctky Korenný J. trefil vlastního hráče, hostující útočník pohotově v pádu vystřelil a Skoumal měl plné ruce práce. Z další Lutínské akce udeřilo, Bartl se v dalším samostatném úniku nemýlil. To už Lutín svého soupeře jasně přehrával. Do poločasu se podařilo vstřelit ještě jednu branku. Po kombinační akci centroval Gallik a Blechta hlavou uklidil míč o břevno do branky.

                Druhý poločas začal opět lépe pro domácí. Po faulu na Bartla zahrával z hranice pokutového území přímý kop Blechta, jenž se nádherně trefil k tyči. Lutín měl zápas jasně pod kontrolou, i když se nevždy povedlo, snažil se o kombinační akce. Brankové příležitosti přibývaly. Ondra Pavelka hezky individuelně utekl po lajně a přihrál před branky, kde si hostující obránce srazil míč do vlastní branky. Za stavu 4:0 už Lutín mohl poslat na hřiště všechny náhradníky. Střídáním Lutín v žádném případě neoslabil, naopak Šlosar utekl po pravé straně a předložil na zlatém podnosu míč Recovi, který po 50 metrovém sprintu nedokázal prostřelit brankaře. Tečku za zápasem udělala akce Rece s Pavelkou, první jmenovaný předložil nádhernou přihrávku do ulice, druhý zakončoval k tyči. Lutínu se tak po výhře 5:0 podařilo dokonale odčinit podzimní prohru z Hvozdu.

                Příště zajíždíme na hřiště suverénního Maletína, který v tomto soutěžním ročníku ještě neprohrál, je tedy třeba zůstat nohama na zemi a předvést minimálně stejný srdnatý výkon jako ve Slavoníně. Utkání se hraje v sobotu 26.5.2014 v 16:00.