Zoufalství

09.06.2014 18:07

Lutín – Dubicko 0:2 (0:0)

 

Sestava: Skoumal – Šlosar, Bokůvka, Chrást, Korenný J. (Korenný M.) – Marek, Huňka, Rec, Pavelka – Blechta, Gallik

Připraveni: Mačák, Svoboda

 

                V nedělním parném odpoledni jsme toužili po odplatě za smolnou prohru v Dubicku, avšak realita byla někde úplně jinde. Hosté od začátku ukazovali, že přijeli s defenzivní taktikou. Dubicko se zatáhlo a vyčkávalo, co Lutín vymyslí. Bohužel jsme nebyli schopni vymyslet vůbec nic. Jedna nepřesnost střídala druhou ještě větší nepřesnost. Hosté se míče hned po ziskání zbavovali dlouhými nákopy. Do náznaků šancí se dostávali pouze po nedorozuměních v Lutínské obraně. Ve 20. minutě hostující kapitán nevhodně počastoval asistenta rozhodčího a šel předčasně do kabin. To paradoxně ublížilo spíše Lutínským, protože hosté se stáhli ještě více do obrany. Zbytek poločasu se odehrával na polovině hostí, avšak do kloudné šance jsme se nedostali. Poločas tedy skončil bez branek.

                Druhá polovina zápasu začala stejně, jako první skončila. Lutín kombinoval, hosté odkopávali. Kombinace nevedly naprosto k ničemu, protože trpěli naprostým nedostatkem pohybu, většina přihrávek byla směrem dozadu. Trest za alibismus přišel v 70. minutě, prohraný souboj na půlící čáře využil hostující záložník, který poslal spoluhráče do úniku a ten se nemýlil. Obraz hry se však nezměnil, naopak hosté udeřili podruhé, když Skoumal neudržel míč a pro hosty nebyl problém skórovat. Ani druhá branka Lutín neprobudila. I když soupeře pořád mačkal na jeho polovině, vše končilo nepřesným zakončením nebo špatnou přihrávkou. Výjimkou byl samostatný únik Rece, který ale neproměnil a podtrhl tak Lutínský zmar. Poté měl ještě Lutín několik nebezpečných rohových kopů, branka však už nepadla. Za bojovnost si zřejmě hosté vyhrát zasloužili, podobně jsme my uspěli ve Slavoníně.

                Výkon mužstva se dá lehce označit za ostudu, pravdou je, že po dobrém startu fotbalového jara přišla zranění a nemoci klíčových hráčů, možná chybělo i trochu štěstí (branky obdržené v 90. minutě) a na mužstvo padla deka. To všechno však včerejší prohru neomlouvá, protože Dubicko bylo více než hratelné. Doufejme, že do příští sezony se nám mužstvo podaří posílit a že se nám konečně začnou vyhýbat zranění.