Černá série skončila

31.10.2016 14:45

TJ Sigma Lutín – FC Hněvotín 1:0 (1:0) branka: Wanke

Sestava: Nejezchleb – Pavlík, Bokůvka, Skopalík, Korenný J. – Hamy (Pluháček), Vymazal, Rec, Wanke – Los, Volf (Pavelka)

Připraveni: Korenný M., Mačák

Zápis o utkání:

is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=7866ca76-9821-4302-b599-5cd44907ac08&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

Článek v Olomouckém deníku: olomoucky.denik.cz/fotbal_region/lutin-tesne-ovladl-derby-se-sousednim-hnevotinem-20161031.html

Po sérii pěti porážek jsme na vlastním hřišti v sousedském derby přivítali celek z Hněvotína. K řadě zranění v našem mužstvu se přidala ještě nemoc Körnera i druhého golmana Brhela, čímž naše řady ještě více prořídly. Na kraji obrany jej nahradil Zdeněk Pavlík, který se do sestavy vrátil po dvouměsíčním zranění. Na marodce momentálně jsou Gallik, Chrást , Škoda a již zmiňovaní Körner a Brhel. Za červenou kartu piká Skoumal.

Počasí fotbalu přálo a cestu na lutínský stadion si našlo na 250 diváků, kteří od začátku sledovali bojovný fotbal od vápna k vápnu. Hněvotínští spoléhali hlavně na šikovnou levačku exligového P. Kobylíka, jenž hrozil přesnými nakopávanými míči, po nichž byl v lutínském pokutovém území nejeden závar. Lutín se snažil hrát kombinačně, avšak Hněvotín byl vzadu pozorný. I tak v třinácté minutě vyslal Vymazal přihrávku Losovi do běhu, ten míč zatáhl a nacentroval do vápna, kde Wanke pěknou hlavičkou otevřel skóre. 1:0.

Za chvíli to mohlo být 2:0, aktivně hrající Wanke zatáhl míč po lajně, naservíroval pod sebe, ale osamocený Volf z malého vápna přestřelil Běhalíkovu branku. Vzruch přinesla ještě šance Rece, který při dobíhání střely předběhl Běhalíka, toho, ale na brankové čáře zastoupil obránce. Pokračovalo se v bojovném duchu, většina hry se odehrávala mezi vápny. K vidění bylo nespočet soubojů a faulů. Ze standartek hrozil hlavně Hněvotín, ty však řešil spolehlivě chytající Nejezchleb.

Do druhého poločasu nastoupil do útoku druhý z exligových bratrů Kobylíků David a hned to bylo znát. V duchu hesla já na bráchu, brácha na mě, ho přesnými dlouhými míči zásoboval právě v záloze hrající Petr. Hosté těžili z jeho schopnosti udržet míč, k vážnější šanci to však nevedlo. Po úvodních 15 minutách druhého poločasu plně převzali taktovku zápasu Hněvotínští. Tlak vygradoval ve dvě trefené tyče, následné dorážky obětavě hrající lutínští zablokovali všemi možnými způsoby. Ve zbytku zápasu Lutín bránil těsný výsledek,  odkopávajíc všechny míče, co nejdál od Nejezchlebovy branky. Po bojovném výkonu jsme nakonec zvítězili 1:0 a přerušili tak černou sérii pěti proher.

Hodnocení trenéra Lubomíra Keluce ml.:

V nedělním odpoledni za pěkného slunného počasí se hrálo derby s Hněvotínem. Pro nás bylo jasně dáno, že chceme zastavit sérii pěti porážek a konečně se radovat z vítězství. Od úvodních minut se hrál neurovnaný fotbal na obou stranách. Bylo tam více nepřesnosti jak kvality. My jsme si vytvořili mimo vstřelené branky dvě 100% šance a Hněvotín jednu. Do šaten se šlo tedy za stavu 1:0 pro nás. O poločase jsem kluky upozorňoval, že si musí více věřit a nebát se hrát. Bylo vidět, že pro většinu hráčů to bylo utkání, které ještě nikdy nehráli.
Nejen, že to bylo derby, ale museli utkání zvládnout výsledkově. Povedlo se jen jedno a to byl výsledek. Hněvotín druhý poločas jasně dominoval, protože kluci se báli hrát a odevzdávali soupeři balón velmi lacino. Hněvotín hrál jednoduše, nakopl míč a jejich hráči ho dokázali podržet a nebo byl na ně faul. Hráči Hněvotína si vytvořili tři 100% šance a ještě nastřelil dva krát tyčku, výborně také zahrávali standartní situace. Přesto všechno se nám povedlo udržet čisté konto a zvítězit 1:0. Pro kluky byl tento zápas velice poučný, pochopili, že sebevědomí hráče dělá 75% výkonu. Kluky musím pochválit za to, že makali až do konce. V předchozích zápasech jsme byli jasně lepším mužstvem a nezískali ani bod, tentokrát si Hněvotín nezasloužil prohrát a my získali velmi důležité a cenné tři body. Musím také vyzvednout výkon všech tří rozhodčích, byli vynikající.