Kraličtí odjeli s prázdnou

08.09.2016 12:45

TJ Sigma Lutín – FC Kralice na Hané 4:2 (2:1) branky: Los 2, Hamy 2

Sestava: Nejezchleb – Pavlík, Chrást (Šnejdar), Skopalík, Körner – Hamy, Skoumal M., Vymazal, Pluháček – Los, Wanke (Pavelka)

Připraven: Brhel

Zápis o utkání:

https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=e34b6749-cc87-4408-8767-6f134c7d968c&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

 

Ve vloženém 14. kole Smoos krajského přeboru jsme na našem hřišti přivítali Kralice. Od samého začátku bylo jasné, kdo bude na trávníku pánem. Lutín držel balon a kraličtí na vlastní polovině vyčkávali, co domácí vymyslí. Tutovku měl hned ve 2. minutě Vymazal, který tváří v tvář brankaři na malém vápně nedokázal důrazně zakončit. A tak se z první branky radovaly Kralice. Na velkém vápně se dobře zorientoval Valtr a utěšenou střelou k tyči překonal Nejezchleba. 0:1. I když byli domácí zaskočeni, soupeře nadále přehrávali.  Vyrovnáno bylo už o 5 minut později. Ve 13. minutě po Losově standardce hlavou skóroval Hamy. 1:1. Kralice nadále bránily v bloku na vlastní polovině, Lutín držel míč, avšak finální fáze se mu nedařila. Lutín zužitkoval svůj tlak až v 35. Minutě, po kombinační akci Pluháčka šel Los sám na brankaře a ten ho podrazil. N8slednou penaltu Los s jistotou proměnil. 2:1. Na konci poločasu Lutín trochu polevil a Kralice zahrávali několik standardních situací, nicméně branka do poločasu už nepadla.

V druhém poločase se obraz hry nezměnil. Lutín neúnavně zásobil brankaře hostí.  Už v 52. Minutě přihrál Skoumal Hamymu a ten chytře přehodil golmana. 3:1. V 58 minutě to bylo už 4:1, když se podruhé trefil Los. V dalším průběhu jedna šance lutínských střídala druhou. Při samostatných nájezdech si postupně na Števulovi v kralické brance vylámali zuby Hamy a Wanke. Lutín  se snažil stále útočit, avšak při jedné z akcí propadl v obraně a hosté nadvakrát překonali Nejezchleba. Od 80. Minuty už se pouze dohrávalo. Lutín po zásluze zvítězil 4:2, zásluhou kralického golana neskončil zápas větším rozdílem.

Hodnocení trenéra Lutína Lubomíra Keluce ml.:

Středeční vložené utkání s Kralicemi se mi bude hodnotit dobře.
Hned od úvodní minuty jsme byli lepším mužstvem a i když jsme prohrávali,tak kluci ukázali, že kvalita je na naší straně a do poločasu výsledek otočili. Ve stejném duchu pokračoval i druhý poločas, kdy kluci se fotbalem bavili a mohli soupeři dát klidně o čtyři branky více, ale brankář hostí nás vychytal. Takový výkon, který jsme předvedli se divákům určitě líbil, protože každou povedenou akci doprovodili potleskem. Je to sice náročný způsob hry, kdy musí hráči být 90 minut v pohybu, ale sami si dokázali, že to jsou schopni zvládat a pak je pro ně odměnou tříbodový zisk , vstřelené branky, hodně střel na branku a kvalitní hra. Všichni, kdo byli na hřišti odvedli ,proto maximum.
Za to jim děkuji.