Lutín na domácím hřišti pouze remízoval

29.09.2015 20:01

V 8.kole přijelo po dlouhých 23 letech na lutínský trávník mužstvo Mostkovic, aktuálně předposlední celek tabulky. Utkání ukázalo velkou vyrovnanost letošního ročníku 1.A třídy skupiny B.


Soupeři po třech úvodních kolech a třech vysokých výhrách začali Lutín jako nováčka soutěže brát vážně, na lutínském hřišti bojují na víc než sto procent a Mostkovicím se to dnes vyplatilo.

 

Domácí Sigmě dnes patřily začátky obou poločasů i závěr utkání, celkově se ale hrálo dost vyrovnaně. Hosté se domácím vyrovnali v rychlosti, hráli tvrdě, často byli silnější na míči, nebáli se soubojů jeden na jednoho, vydrželi běhat až do konce utkání a jejich brejkové útoky byly často nebezpečné. Lutínským se nedařila střelba, hlavně v první půli, když měli vítr v zádech. Jejich snaha o vytváření čistých golových příležitostí často končila do ztracena v přehuštěné a důrazné obraně Mostkovic.

 

Bránily dnes dobře obě strany a měly výborné brankáře - také proto skončil zápas bez branek.

 

Důležité minuty utkání:

 9. minuta -  to měl Lutín ke gólu nejblíže, po pěkné akci nastřelil Los pouze břevno.
30. minuta - soupeř začal v závěru poločasu kousat. Dadákuv nepodařený centr šel pod břevno, ale Nejezchleb v brance byl pozorný.

44. minuta - útočícího hráče Mostkovic Hatleho odstavil v šestnáctce na poslední chvíli Skopalík.
59. minuta - Lutín měl herní převahu, ale po jednom z brejků nastřelili hosté tyč lutínské branky.
72. minuta - přímý kop v režii Pluháčka odvrátil hostující brankář mrštným zákrokem na rohový kop.
84. minuta - Miroslav Nejezchleb zachránil Sigmě remízu, když zlikvidoval samostatný nájezd Dadáka.

komentář trenéra Skopalíka:
 

Utkání se nám herně opět nepovedlo. Od začátku nám nešlo vůbec nic. Bylo to naše nejhorší utkání v této soutěži. Nějaké šance jsme měli, ale ty jsme nedokázali proměnit. Soupeř si vcelku zaslouženě odvezl bod. Hráči se musí psychicky zvednout, věřím, že ve Všechovicích teď předvedem zlepšenou hru. Takovou, jakou jsme předváděli na začátku soutěže.

 

komentář trenéra Mostkovic Jiřího Kamenova:
 

Do Lutína jsme odjížděli s odhodláním si odvézt nějaký bod, domácí měli perfektní pohyb a brzo mohlo být 2:0, když nás zachránilo břevno. Pak už to byl na šance vyrovnaný zápas. První půli jsme hráli proti větru, ale odbojovali jsme to a hrozili z brejků. Ve druhé půli jsme hráli s větrem a dobře jsme si pohlídali Skopalíka s Losem. Trefili jsme tyčku a Dadák neuspěl sám na brankáře, mohli jsme si tak odvézt i tři body, prohrát by si ale Lutín nezasloužil a remíza je spravedlivá. Celkově se hrál oboustraně kvalitní fotbal, který se musel divákům líbit. Důležitý byl náš pohyb a důraz v soubojích, nenechali jsme je moc kombinovat, i když proti nám stál zkušený soupeř. Odevzdali jsme výkon na sto dvacet procent.

 

Sigma Lutín - TJ Sokol Mostkovice 0:0

 

Hráli: Nejezchleb, Škoda, Bokůvka, Skopalík, Gallik, Rec, M.Skoumal, Vymazal, Chrást, Los, Bartl

Střídali: Pluháček, Wanke, Šnejdar

Připraven: Mačák, Outrata

 

Diváků: 150

 

V dalším utkání zajíždí lutínská Sigma do Všechovic.

Začátek zápasu : Neděle 15:30