Lutín rozstřílel Klenovice

14.10.2015 02:07

Lutínská Sigma deklasovala Klenovice 5:0 a prodloužila tak domácí neporazitelnost. Navíc se jí podařilo udržet již šesté čisté konto z deseti odehraných zápasů.

 

I přes chladné podzimní počasí a silný vítr přilákal tento duel na stadión poměrně velkou diváckou kulisu. Ten kdo se teple oblékl a dorazil podpořit lutínskou Sigmu, určitě nelitoval. První půlhodinka hry byla plná nepřesností a silný vítr kazil kombinační hru na obou stranách. Klenovice zdatně odolávaly narůstajícímu tlaku Sigmy.

 

Odolávaly naštěstí jen do 33. minuty, kdy se Sigma ujala vedení po kuriózním vlastním gólu. Další branku přidala těsně před koncem prvního poločasu. Druhé dějství už bylo zcela v režii lutínské Sigmy. Domací drtivým nástupem do druhého poločasu a rychlými dvěma góly srazili svého soupeře na kolena. Zbytek zápasu zcela dominovali a vytvořili si řadu slibných příležitostí. V závěru zápasu se podařilo přidat ještě pátý gól a s konečným hvizdem si lutínští fotbalisté vychutnali zasloužený divácky aplaus.

 

Lutín si tak připsal již osmé vítězství v sezóně a vyšvihl se na samé čelo tabulky

 

Důležité minuty utkání:

33. minuta - Bartl vyslal do samostatného úniku Losa, ten trefil tyč a odražený míč si poslal do branky hostující hráč. 1:0

43. minuta – aktivní Bartl opět připravil střeleckou příležitost a Los s přehledem zakončil do šibenice. 2:0

49. minuta – podruhé se střelecky prosadil Los po akci Vymazala 3:0

50. minuta – po přihrávce Chrásta překonal přízemní střelou klenovického brankáře Vymazal 4:0

83. minuta – po pravé straně zatáhl míč do vápna Šnejdar, naservíroval ho před odkrytou branku Gallikovi a ten nezaváhal. 5:0

 

komentář trenéra Skopalíka:

I když jsme v poločase vedli 2:0, tak se nám hra moc nedařila. Nedokázali jsme využít silného větru a přihrávky nám moc nešly. Nějaké šance jsme měli, ale nedokázali je využít. V poločase jsme si něco řekli a druhá půle byla o hodně lepší. Hráči měli dobrý pohyb a tím jsme si vytvořili spoustu šancí, ovšem některé jsme trestuhodně zahazovali. Za druhý poločas musím hráče pochválit. Nám se hraje venku lépe. K nám jezdí mužstva jen bránit, spoléhají na rychlé protiútoky. Kdežto venku se hraje otevřený fotbal a to nám vyhovuje.

 

 

Sigma Lutín – TJ Sokol Klenovice 5:0 (2:0)

 

Hráli: Nejezchleb, Škoda, Skopalík, Bokůvka, Šnejdar, Pluháček, Rec, Vymazal, M.Skoumal, Los, Bartl

Góly: Los 2, Vymazal, Gallik, vlastní

Střídali: Chrást, Outrata, Wanke, Gallik, M.Korenný

Připraveni: Körner, Mačák

 

Diváků : 130

 

V dalším utkání zajíždíme na půdu Lipníku nad Bečvou

Začátek zápasu: Sobota 15:00