Lutín se na vítězství pořádně nadřel

28.10.2015 11:24

Na stadión lutínské Sigmy zajížděl další nováček soutěže a doposud poslední celek 1. A třídy skupiny B Sokol Plumlov.

Domácí byli v zápase jasným favoritem a očekávalo se hladké vítězství Sigmy. Opak byl ale pravdou.

 

Houževnatý a důrazný Plumlov nepřijel do Lutína dát svojí kůži lacino. Od první minuty zodpovědně bránil a někdy až příliš velkým důrazem přiváděl domácí fotbalisty k zoufalství.

Navíc se Lutínu nedařila kombinace, hra byla plná nepřesností a jen horko těžko se dostávali k hostující brance.

Vedoucího gólu se přece jen dočkali celkem brzo. V 17. minutě po rohovém kopu se krásně trefil Škoda. 1:0

 

Radost domácích však netrvala dlouho. Ve 21. minutě neudržel centrovaný míč v rukou domácí brankář Nejezchleb a daroval tak Plumlovu příliš jednoduchý vyrovnávací gól. 1:1

 

V 30.minutě utkání byl při průniku z pravé strany ošklivě skluzem sražen hráč domácích Chrást, který byl odnešen na nosítkách a odvezen do nemocnice, na hřišti ho ihned nahradil Rec.

 

Do kabin se šlo tedy za stavu 1:1.

 

O poločase došlo ke dvěma zásadním změnám. Vymazala nahradil Körner, ten se zatáhl na stopera a Skopalík byl vytažen do středu zálohy. Tento krok byl nakonec zásadní. Skopalík hru neskutečně oživil, byl velice silný na míči a tlak Sigmy se tímto zvyšoval.

 

Sigma strhla vedení na svojí stranu v 69. minutě. Skoumal poslal přihrávku mezi dvěma hráči do šestnáctky soupeře na Rece a ten tváří v tvář brankáři poslal svůj tým opět do vedení. 2:1

Utkání se dohrávalo v bojovném tempu a krom pár standartních situací už zápas nenabídl žádné vážnější situace. Po velmi těsném vítězství a nepřesvědčivém výkonu si lutínská Sigma nadále drží prvenství ve skupině B o skóre před Lipovou.

 

komentář trenéra Lutína Lubomíra Skopalíka:

Velice důležité vítězství za dané situace, když nám nešlo vůbec nic. O to více si cením , že jsme se druhý poločas zlepšili a zvítězili jsme. Jinak dál tento zápas komentovat nebudu.

Velice mě mrzí záludnost některých týmu na naše hráče. Bohužel dnes to schytal Chrást, který má těžký úraz a bylo vidět, že někteří naši hráči se báli o nohy. Kubo přejeme ti brzké uzdravení, i když vím, že to bude na delší dobu.

 

komentář trenéra Plumlova Petra Kišky (převzato z Prostějovského Večerníku):

Za výsledek rádi nejsme, bohužel ten rozdílový gól dostaneme vždy my. Je to pro nás těžké, rveme se o body, ale štěstí se k nám nepřiklání. Zvládli jsme to ale celkem slušně, soustředili jsme se hlavně na obranu, Lutín byl ale velice produktivní, když ze tří šancí dal dva góly. Málokdo ale čekal, že bychom se mohli chytit právě na nich. S hrou panuje vcelku spokojenost, klukům jsem moc neměl co vytknout.Soupeř má nadstandardní hráče na tuto soutěž a projevilo se to, když se ve druhé půli Skopalík přesunul z obrany do zálohy výrazně to rozhýbal.

 

Sigma Lutín – Sokol Plumlov 2:1 (1:1)

 

Hráli: Nejezchleb - Šnejdar, Bokůvka, Skopalík, Škoda - Pluháček, Vymazal, M.Skoumal, Chrást, Los - Bartl

Góly: Škoda, Rec

Střídali: Rec, Gallik, Wanke, Korner

Připraveni: M.Korenný, Mačák

 

 

 

V příštím zápase zajíždíme do Beňova

Začátek zápasu: Neděle 14:00