Místo oslav potupná prohra

10.06.2015 15:54

O tom, že poslední krok bývá nejtěžší se přesvědčili lutínští fotbalisté na vlastní kůži, když v posledním domácím zápase sezóny podlehli Haňovicím 3:0.

Nedělní odpoledne se pro lutínskou Sigmu proměnilo doslova v noční můru. Na stadión v krásném počasí dorazilo mnoho natěšených a zvědavých fanoušků, očekávajících postupové oslavy. Namísto toho se dočkali mizerného výkonu domácích fotbalistů.

Přitom Sigma nezačala vůbec špatně a na svého soupeře vletěla hned od první minuty. Během 20. minut si vytvořila několik vyložených šancí. Pavel Marek a Radek Hamy sami proti brankáři trestuhodně neproměnili. Když už se domácímu Šnejdarovi podařilo vstřelit hlavou branku, nebyla pro ofsajd uznána. Další příležitosti končily na žalostné koncovce.

Nedáš - dostaneš..

Haňovičtí s velkou dávkou štěstí přečkali úvodní tlak a postupně převzali otěže utkání do vlastních rukou. V 30. minutě nechala lutínská obrana na hranici šestnáctky prostor ke střele. Brhel míč pohotově vyrazil, ale jen k dobíhajícímu hráči, který bez problémů zakončil. 0:1 

Během pěti minut pak domácí inkasovali z rychlých brejků další dva góly. 

Po ztrátě míče ve středu hřiště byl dlouhým balónem vyslán hostující útočník do samostatného úniku a narozdíl od nás se nemýlil. 0:2

O chvíli později se konala totožná situace, jen s přetaženým centrem na zadní tyčku, nabíhající hráč Haňovic hlavičkou chladnokrevně položil lutínské fotbalisty na kolena. 0:3

Domácí, zcela zaskočeni průběhem utkání, se rázem ocitli ve složité situaci. V úplném závěru poločasu neproměnil další tutovku z malého vápna Hamy a do kabin se tedy odcházelo za hrozivého stavu 0:3.

Zmrtvýchvstání lutínské Sigmy se v druhém dějství nekonalo. Domácí působili zcela odevzdaně, nedařila se jim kombinace a v podstatě si už nevytvořili žádnou vážnější šanci. Naopak hosté hráli neustále velice zkušeně, výborně kombinovali a rychlými přechody do útoku pořádně lutínské obraně zatápěli. Vytvořili si ještě několik zajímavých šancí, mohli skóre v pohodě navýšit, avšak s velkou dávkou štěstí zůstal výsledek v uvozovkách jen 0:3.

Haňovice nám daly pořádnou lekci a ukázaly jak se skutečně hraje a bojuje o body. Předvedli jsme odevzdaný výkon, neproměnili vyložené šance a po obdržených brankách jsme se sesypali jako domeček z karet. Zklamání je velké, ale musíme se z toho otřepat. Stále to máme ve vlastních rukou. O celkovém vítězi a postupujícím se tak rozhodne až v posledním kole, v němž zajíždíme do Doloplaz.

Začátek zápasu - Neděle 16:30

Sigma Lutín - Hanovice 0:3 (0:3)

Sestava: Brhel, Korenný, Pavelka, Šnejdar, Pluháček, Chrást, M.Skoumal, Korner, Hamy, Pavel Marek

Střídali: Rec, Gallik, Šlosar, Šenkyřík