Rozhovor s Martinem Skoumalem

18.08.2015 14:56

Přinášíme slibovaný rozhovor s odchovancem Martinem Skoumalem, který donedávna oblékal dres účastníka krajského přeboru FC Hněvotín.

 

1) Co vás vedlo k návratu do Lutína? Přece jen je to krok zpět z krajského přeboru.

Když jsem byl dřív ještě v Lutíně, tak mě samozřejmě vždy lákalo zahrát si vyšší soutěž. Pár let jsem strávil v kraji a teď už to pro mě není zase taková priorita hrát co nejvyšší soutěž, chci si víc užívat fotbal. Navíc v Lutíně jde úroveň fotbalu i zázemí nahoru a tak bych rád pomohl k lepším výsledkům. Takže to neberu jako krok zpět.

 

2) Po jaké době obléknete dres lutínské Sigmy?

 Nevim přesně po jaké době. Řekl bych, že moje působení v Hněvotíně trvalo asi zhruba 5 let. Byla v tom jedna půlroční pauza, kdy jsem působil právě tady v Lutíně. Tohle je otázka spíš pro našeho dlouholetého pana kronikáře ( smích ).

 

3) Jak jste se cítil před prvním zápasem? Byla nervozita?

 Před prvním jarním zápasem nervozita určitě byla. Hodně se v zimě posílilo, tak se od nás hodně očekávalo. Měl jsem strach abychom k zápasu nepřistoupili namistrovaně, že to půjde samo. To se naštěstí nestalo, za což musím kluky pochválit.

 

 4) Víte co, můžeme si tykat ?

Tak určitě :D

 

5) Získal jsi kapitánskou pásku, to je velká zodpovědnost. Hodně se od tebe očekává. Čekal jsi , že budeš pasován do role kapitána? Nesvazuje tě to?

 Je to pro mě překvapení a nečekal jsem to. Je to určitá zodpovědnost, protože si mě zvolili kluci. Hodně si toho vážím, ale na hřišti nás je víc, takže to, že jsem se stal kapitánem není až tak důležité a nějak mě to nesvazuje. Ba naopak mě to více motivuje k lepším výkonům. Důležité ale budou výsledky a předvedená hra ve zbytku sezóny.

 

6) První zápas v roli kapitána, hned vítězství a vstřelený gól. Martine to je úvod z říše snů. Jak to celé prožíváš?

Tak určitěěěě ( smích )....Lépe to snad ani začít nemohlo. Vůbec jsem nečekal, že bych mohl být kluky zvolen za kapitána, takže to bylo příjemné překvapení a beru to jako velkou zodpovědnost. Navíc se nám dlouho nedařilo v zápase vstřelit první gól. Přes velkou převahu a hodně šancí začala narůstat trochu nervozita. Nakonec se podařilo dát ten náš první gól mně, ikdyž trošku se štěstím. Ale nervozita určitě byla na všech trošku znát...hodně šancí jsme nedokázali proměnit. Důležité pro nás byly 3 body, což se nám povedlo. Jinak jsem byl samozřejmě řádně zkasírován pokladníkem mužstva!

 

7) V týmu je nový trenér pan Lubomír Skopalík. Co říkaš na přípravu a tréninky? Přibliž nám to trochu.

Trenér si zakládá hodně na fyzičce, což je samozřejmě důležité, takže podle toho vypadala i zimní příprava. Bylo samozřejmě i přizpůsobeno podmínkám pro trénink. V zimním období není moc na výběr, kde by se dalo trénovat na technice. Se zlepšujícím se počasím jsou tréninky příjemnější, protože se pracuje hodně s míčem a hlavně na přírodní trávě. Jinak jsem zatím velice spokojen s prací trenéra, myslím, že se změna trenéra projevila i na herním projevu týmu.

 

8) Vstup do sezony se vám vydařil, vyhráli jste oba domácí zápasy bez obdržené branky. Jaká je nálada v kabině po takto úspěšném vstupu do sezony?

 Oba zápasy se nám výsledkově povedly a i předvedená hra byla dobrá. Určitě je však pořád co zlepšovat a pracovat na sto procent. To, že jsme nedostali žádnou branku, je příjemné plus a hlavně vizitka práce celého mužstva. Nálada je určitě dobrá, jakpak by ne, když se vyhrává. Ale do konce sezóny je ještě daleko, takže z hrušky dolů ( smích ).

 

9) Prozraď nám něco ze svého soukromí. Určitě  by to hodně tvých fanynek zajímalo.  Máš někoho? (smích)

( smích ) Ano mám přítelkyni, která je zároveň naší fanynkou. Chodí se pravidelně dívat na naše zápasy a v tomto koníčku mě podporuje. Moc si toho vážím a patří jí za to velké díky.

 

10) Pověz mi jak to vidíš s budoucností lutínského fotbalu a jaké jsou cíle?

Momentálně si myslím, že fotbal v Lutíně je na vzestupu...teda co se týká mužů! Mužstvo se hodně posílilo a vypadá to, že by to mohlo klapat! Bohužel někteří hráči jsou tady jen na hostování do léta, věřím však, že kluci u nás budou chtít pokračovat i nadále! A cíle jsou, teda doufám, že mohu mluvit za všechny kluky a trenéra, že bychom chtěli v této nebo příští sezóně postoupit do 1.A třídy. 

 

11) Poslední otázka, at tě nezdržuju. Co by jsi vzkázal lutínským fanouškům?

Fanouškům bych rád vzkázal, ať nás chodí podporovat v co největším počtu na domácí i venkovní zápasy a vytvořili nám tak co nejlepší atmosféru i podmínky pro fotbal. Já doufám, že se jim za to odvděčíme předvedenou hrou i výsledky. Slibuju, že pro to uděláme maximum, abychom jich přitáhli na stadion co nejvíce a nezklamali je. Jinak chci poděkovat všem fans, kteří nás do teď chodili podporovat!

Moc díky Martine za tvůj čas a přeji ti at se ti daří jak ve sportovním tak osobním životě.