Prohra v Týnci

27.08.2013 14:36

Velký Týnec – Lutín 2:1 (1:1) Branka: Blechta

Sestava: Skoumal – Gallik, Bokůvka, Chrást, Korenný J. – Marek, Huňka, Körner, Korenný M. – Blechta, Bartl

Připraveni: Vymazal L., Mačák

V neděli Lutín zajížděl na neoblíbené hřiště Velkého Týnce. Nevyhrál zde už 3 sezony, k tomu vždy přispívá slátaná sestava, které jsme se nevyhnuli ani tentokrát. Pro zranění nemohli nastoupit Šlosar ani Svoboda, k dispozici nebyl ani Míša Rec, který odcestoval do zahraničí.

Hned od začátku zápasu se domácí uchylovali k dlouhým nákopům, které naši obránci ve spolupráci s golmanem Skoumalem bez problémů sbírali. Lutín se snažil o kombinaci ve středu hřiště, avšak nepřesnými přihrávkami přicházelo velmi často o balon. Zápas byl od samého začátku velmi nervózní, jeden ostřejší zákrok střídal druhý na obou stranách. K nervóznímu průběh přispíval také hlavní rozhodčí svou benevolentností a množstvím nepřesných výroků. Domácí po celý první poločas pokračovali v nakopávání dlouhých míčů. Na druhé straně dělal v domácí obraně vítr především Bartl, ale když už se mu podařilo obejít několik domácích, byl následně faulován. Ujal se až pohledná akce zprava, Kerny vybojoval balon, vyslal po lajně Bartla, ten nezištně nahrál před bránu a Blechta nekompromisně proměnil. Do konce poločasu nic nenasvědčovalo, že by domácí mohli vstřelit gól. Naopak Bartl mohl přidat druhou branku po bleskově rozehrané standartce se sám zboku řítil na golmana, ale minul. Nakonec však udeřilo na druhé straně. Po autovém vhazování, neobsazený hráč nejprve trefil tyč, následnou dorážku už nekompromisně napálil pod víko Skoumalovi branky. Před závěrem poločasu udělali domácí chybu v rozehrávce, Blechta vypíchl balon a řítil se sám na branku, zvolil kličku golmanovi, ale ten mu skokem pod nohy sebral míč. Do šaten se tedy šlo za nerozhodnutého stavu.

Domácí, povzbuzeni vyrovnávací brankou nastoupili do druhého poločasu velmi svižně, dobrých 15 minut mleli Lutín na jeho polovině. Výsledkem bylo několik nebezpečných standardních situací a rohů. V druhém poločasu se také pokračovalo ve velmi nervózním průběhu. Hlavní rozhodčí pokračoval v nepřesvědčivém výkonu. Týnec byl nadále lepším týmem, ale šance si vytvářel Lutín z brejkových situací. Zejména Bartlovi domácí obránci naprosto nestačili a nejméně třikrát tahali za záchrannou brzdu formou stáhnutí nebo podražení (jinak by zřejmě pelášil sám na bránu), výsledkem byla jedna žlutá karta. V jednom případě se mu domácím podařilo vysmeknout, ale v samostatném úniku loboval nad branku. Co nedokázali Lutínští, podařilo se Týnci. Náš obránce měl balon na noze, ale zvolil fotbalové řešení, to se mu vymstilo, střídající útočník ho přetlačil a obstřelil vyběhnutého Skoumala.

V dalším průběhu se začalo na hřišti ještě více jiskřit, což vygradovalo incidentem u lajny, kdy při strkanici domácí hráč skončil s krvavou grimasou a Lutínský Korenný M. byl vyloučen. Po té se zápas pouze dohrával.

Utkání s Týncem bývají vždy velmi vyhecovaná (težko říct proč, o sousední obec nejde, s žadnými jejich hráči se neznáme), avšak tentokrát k nervóznímu průběhu přispěl velkou měrou i hlavní rozhodčí množstvím nepřesných výroků, svou benevolencí k tvrdým zakrokům na obou stranách a hlavně nulovým respektem. To však nic nemění na tom, že naši hráči měli zápas ve svých rukou, množství neproměnněných vyložených šancí a hrubky v obraně jsou až zarážející.