S Holicí jsme urvali 3 body

05.09.2016 16:15

TJ Sigma Lutín – 1.HFK Olomouc „B“ 2:1 (1:0) branky: vlastní, Los

Sestava: Nejezchleb – Pavlík, Bokůvka, Chrást, Körner (Korenný J.) – Skoumal M. (Šnejdar), Vymazal, Skopalík, Pluháček (Wanke), Los, Hamy (Pavelka)

Připraven: Brhel

Zápis o utkání:

is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=bbb27854-6188-4049-915e-495769e8f1bc&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

V dalším domácím utkání jsme v neděli přivítali holické „béčko“. Hosté přijeli s velmi mladým mužstvem složeným z hráčů rok narození 98 a 99. Už od začátku zápasu bylo patrné, že hosté přijeli s defenzivní taktikou, nikam se nehnali a čekali, co lutínští vymyslí. Lutín se snažil kombinovat, avšak mnoho nepřesností v jeho hře mu nedovolilo dostat se do kloudného zakončení. Výjimkou byla pohledná akce Hamyho, který na vlastní polovině zpracoval míč a kolmou přihrávkou vyslal Vymazala do samostatného úniku, toho však hostující brankař vychytal. Lutín se snažil nadále držet míč a kombinovat, zbytečným předržováním ale o míče přicházel a hosté hrozili z protiútoků, které ovšem nekončili na štěstí pro domácí kloudným zakončením. První branka padla po centru Hamyho, holický obránce chtěl odpálit míč, ten však chytl rotaci a zapadl za tyčku nešťastného brankáře Holice. 1:0. V dalším průběhu prvního poločasu se množili nepřesnosti ve hře lutínských, velké množství laciných ztrát v kombinaci s neochotou se vrátit znamenalo příležitosti pro holické útočníky, kteří zatápěli domácí obraně. I přesto zůstal stav do konce poločasu nezměněn.

Začátek poločas byl pro Lutín jako z hororu, hned po rozehrávce Hamy na polovině hřiště šlápl na míč, toho se ihned ujali holičtí a jejich útočník nádhernou střelou vyrovnal. 1:1. Chvíli trvalo, než se Lutín z toho šoku vzpamatoval, hosté byli na jednou na koni. Po 10 minutách Lutín znovu převzal taktovku, zatlačil Holici na její polovinu, a posílal jeden míč za druhým do vápna. Znovu do vedení se Lutín dostal po akci Hamyho zleva, do brány umisťoval Los. 2:1. Nedlouho poté v úkazkové „trmě vrmě“ míč poskakoval po malém vápně, ale nikdo z trojice lutínských nedokázal prostřelit hradbu „těl“. Pohlednou kombinaci domácích zakončoval z hranice velkého vápna Los, dělovkou trefil však pouze břevno. Protože Lutín nedokázal trefit pomyslný hřebíček v podobě třetího gólu a začaly mu poměrně rychle docházet síly, dostali se ke slovu ještě hosté, kteří od 80. minuty zatlačili svého soupeře na vlastní polovinu. Následovalo několik závarů zejména po standardních situacích, které zaváněli brankou. V 85. minutě po dalekonosném nákopu brankaře hostí a špatném zajištění v domácí obraně, musel na hranici velkého vápna zatáhnout za záchrannou brzdu Bokůvka a obdržel červenou kartu. Z následného slibného přímého kopu nic nebylo. Těsně před koncem ještě hosté nebezpečně dávali pod sebe na malé vápno, ale lutínská obrana odolala. I když se lutínským hra příliš nedařila, vzhledem k větší aktivitě lze říci, že vyhráli zaslouženě.

Hodnocení trenéra Lutína Lubomíra Keluce ml.:

Další domácí utkání v řadě s rezervou Holice bych nazval bojovné s velkým množstvím chyb. Už před začátkem jsem nabádal kluky, že soupeř bude hodně běhat a pokud budeme hrát kombinačně na co nejméně doteků, tak budeme pány na hřišti, bohužel se stal opak. Hodně ztracených míčů, díky předržování a vymýšlení něčeho, co nejde realizovat. Dali jsme sice náhodný gól, ale i tak jsme byli v prvním poločase aktivnější a vedení si zasloužili. Do druhého poločasu jsme vstoupili nebo spíš ani nevstoupili neuvěřitelně nekoncentrovaně a soupeř po pěkné střele srovnal. Kluci se s tím docela srovnali a soupeře zatlačili před jejich vlastní bránu a díky tomu si zasloužili jít do vedení, pak jako již v každém zápase nám došel kyslík a strachovali jsme se o výsledek. Nakonec z toho byla oprávněná červená karta pro Bokůvku. Jako trenér bych za červenou neměl hráče pochválit, ale tentokrát to udělal takticky výborně pro mužstvo a díky tomu jsme i zápas dotáhli do vítězného konce. Kluci konečně poznávají, že krajský přebor je někde jinde než 1.A třída, cos e týká důrazu a tempa hry. Herně jsme většinou v každém utkání lepším mužstvem. Za bojovnost jsme si 3 body zasloužili.