Se Šternberkem nerozhodně

22.08.2016 15:52

TJ Sigma Lutín – FK Šternberk 2:2 (1:1) branky: Los, Wanke, pen. 3:4

Ve třetím kole Krajského přeboru přijel na naše hřiště Šternberk, který byl v dosavadním průběhu soutěže neomylný a je považován za favorita na postup. V ideálním fotbalovém počasí na dobře připraveném terénu jsme začali dobře, už v 7. minutě byl v rohu vápna zády k bráně faulován Vymazal a Los ze z pokutového kopu nemýlil. 1:0. Hrál se důrazný fotbal v dobrém tempu. Hosté praktikovali fotbal s dlouhými nakopávanými míči, které však domácí obrana bez problémů odvracela. Lutín sbíral odražené míče a snažil se kombinovat. Dobrou příležitost měl domácí Hamy po průniku Lose do vápna, trefil však pouze hostujícího obránce. Hosté hrotili především z brejků a standartek. Především série 4 rohových kopů (po prvním chybně odpískaném) dosti zaváněla brankou. Dobrou příležitost měli hosté ve 44. minutě, po faulu Hamyho na hranici vápna, zahrávali slibnou standardní situaci, avšak závar brankou neskončil.

Stejně jako v Zábřehu tak i nyní Lutín nechytl začátek druhého poločasu, přestal vyhrávat souboje, nepodržel míč a z toho pramenil tlak hostů, kteří Lutín zavřeli na jeho polovině. V 63. minutě po střele z dálky a nešťastné teči zapadl míč za tyčku lutínské branky. 1:1 Aby toho nebylo málo, hned v následující minutě to bylo 1:2, domácí v tu chvíli byli na ručník. Naštěstí o dvě minuty po kombinaci ve středu hřiště se střídající Wanke řítil na hostujícího brankaře a neomylně srovnal na 2:2. Lutín chtěl strhnout vedení na svou stranu, agilní Skopalík se vysunul ze stopera do zálohy. Ten sice dobře držel balon, do šancí se Lutín ale příliš nedostával. Hosté stále více hrozili z brejků, které Lutín hasil pouze za cenu „žlutých faulů“. V poslední minutě měl Lutín k dispozici slibný přímý kop, avšak ten mu nebylo umožněno dohrát. Branka už tedy nepadla a na řadě byly „oblíbené“ penalty. Tentokrát se vyznamenal brankař Nejezchleb, který dvě penalty lapil, hráči ho však nenapodobili, 3x nedali a tak druhý bonusový bod získali hosté ze Šternberka.

 
Zápis o utkání:

 

Článek v Olomouckém deníku:

 

https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/novacek-zaskocil-favorita-sternberk-vyhral-v-lutine-az-po-penaltach-20160822.html