Utrpená výhra s Bystřicí

09.09.2014 14:29

Lutín – V. Bystřice 2:1 (2:0) Branky: Hamy 2

 

Sestava: Brhel – Gallik, Bokůvka, Chrást, Šlosar (Marek) – Bartl (Pavelka), Rec, Körner, Wanke – Blechta, Hamy

 

                Po třech prohrách v řadě potřeboval Lutín konečně naplno bodovat. V neděli k nám přijela Velká Bystřice, která na tom v tabulce nebyla o mnoho lépe. Utkání bylo od samého začátku plné nepřesností. Obě mužstva se předháněla, kdo udělá větší kiks. Hosté spoléhali zejména na přesné nákopy Lošťáka, po kterých vždy následovalo buď velmi nepřesné zakončení, nebo zákrok domácích. Hosté s mírné počáteční převahy nevytěžili nic. Naopak Lutín se po rohu Rece a voleji Hamyho na zadní tyči dostal do vedení. Zápas pokračoval v trendu odkopů na náhodu, nepřesných přihrávek a nesmyslných rozhodnutí. Hosté měli nadále mírnou herní převahu, gól však znovu vstřelil Lutín. Opět přihrával Rec a Hamy se v samostatném úniku znovu nemýlil 2:0. Lutín se po vstřelené brance až příliš zatáhl a mohl být rád, že do konce poločasu neinkasoval, to když měla Bystřice několik rohů a standartních situací, Brhel v Lutínské bránce odolával.

                Herní projev Lutína se na začátku druhého poločasu ještě výrazně zhoršil, festival nepřesných přihrávek a z toho plynoucích brejků přímo vyzýval hostující hráče ke vstřelení branky, těm se však na kopačky lepila smůla. Lutín sice urputně, ale ne příliš kvalitně bránil a snažil se vyrážek k brejkům, ty však končili už v zárodku nepřesnou přihrávkou anebo laxním zakončením, které předvedl například Hamy. Po rohu hostů se opět do samostatného útoku dostal Hamy v tandemu s Bartlem, avšak místo přihrávky volil zakončení, které lehce zneškodnil Bystřický brankař. Po této situaci přišel prakticky ihned trest, brankař dalekosáhle vykopl a dlouhý balon lacině přeskočil Brhela v Lutínské brance. To scházelo do konce 18 minut čistého času. Hosté poté vrhli všechny síly do útoku, Lutínští jen těžko odolávali, rychlostně nestíhali a Brhel v brance se měl co ohánět. Domácí si ještě ztěžovali situaci neustálým komentováním a hádáním se mezi sebou. Všichni svatí stáli při Lutínu při zahrávání nepřímého kopu z úrovně malého vápna (po nebezpečné hře Hamyho), po rozehrávce hosté trefili břevno a poté se míč odrazil na brankovou čáru.

                Je k podivu, že po tak katastrofálním výkonu domácích si nakonec Bystřice neodvezla ani bod. Na druhou stranu je třeba říct, že v posledních 3 zápasech Lutín hrál v celku solidní fotbal s dostatkem brankových příležitostí, po každé však odešel bez bodu. Historie se na to jakým způsobem si připsal Lutín 3 body ptát nebude.