Úvodní zápas sezóny skončil nerozhodně 1:1

08.08.2011 17:16

 

 7.8 16:30   Lutín - Velká Bystřice 1:1 (0:0) Branka: Gallik

Sestava:

Skoumal - Korenný, Huňka, Chrást, Švéda - Gallik, Körner, Vymazal , Danyi - Šenkeřík ( 87. Vejmola), Bartl

Náhradníci: Mačák, Vejmola, Kastík

Hosté přijeli posíleni o ekonomického ředitele 1.HFK Olomouc a bývalého dlouholetého Druholigového hráče  ( Mgr. Ivo Lošťáka)  a gólového útočníka Pavla Kryla.

Lutínští vstoupili do utkání velmi aktivně a dostali se do tempa od prvního hvizdu, hlavního rozhodčího Kučery. Byli po celý zápas lepším týmem a hostům z Velké Bystřice nedovolily prakticky nic. Jejich hra měla smysl, hráli pěkný a hlavně divácky atraktivní, kombinační fotbal. 

Do první vážnější šance se dostali hosté. To když míč mířící na brankáře Tomáše Skoumala, mu vypadl z rukou a Velko-Bystřičský fotbalista mířil mimo tři tyče. Pak už přebrali otěže první půle domácí, hlavně útočník Mira Bartl, který  vyhrál několik těžkých osobních soubojů s obránou hostí a svojí rychlostí na ně platil. První velká příležitost našeho mužstva přišla po rohovém kopu Jirky Vymazala, na jehož přesný míč si naskočil nikým nehlídáný stoper Huňka, ale bohužel pro nás mířil nad branku. Další šance se zrodila po pěkné kombinační akci, kdy se  balon dostal až k volnému Miroslavu Bartlovi, který ovšem mířil těsně vedle. V téhle fázi utkání jakoby nevěděli Velko -Bystřičtí kam dřív skočit. Domácí borci, hrající v bílých dresech, je kombinačně velmi dobře přehrávali. U zrodu další možnosti byl vyhraný osobní souboj Filipa Danyiho, který ve skluzu u lajny zabojoval a poté si všimnul dobře nabíhajícího Bartla, jenž postupoval z úhlu sám na branku. Hostující brankář mu ale rychle zmenšil střelecký úhel, a tak Mirek jen nastřelil jeho nohy a stav zůstal nezměněn 0:0 . Skóre 0:0 vydrželo až do poločasu. Fanoušci, kteří si našli cestu na náš stadion, ale odcházeli spokojeni, jelikož viděli pěkný fotbal, kdy akce střídala akci .

Do druhého poločasu přišli kluci nabuzeni dát úvodní, zaslouženou branku a uklidnit se. Jenže jak už to ve fotbale chodí, z čista jasna se dostali do vedení hosté.Zahrávali svůj snad první rohový kop a míč mířící do vápna špatně odhadl brankář Skoumal. Vyrazil míč jen před sebe a důrazní hosté balon dostali do brány 0:1 . Obdržená branka naštěstí s kluky moc neotřásla a dále pokračovali ve své kombinační hře, s cílem vyrovnat stav, nebo nejlépe otočit výsledek ve svůj prospěch. Celý tým hrál dnes velmi dobře a vyrovnání bylo jen otázkou času. Jirka Vymazal vyslal Bartla samotného na branku, ale bohužel byl Mirek v ofsajdu. Lutinští se zaslouženého vyrovnání dočkali v 60. minutě. K míči se dostal neúnavný Bartl. U lajny si pohrál s dvěma protihráči a nádherně odcentroval na úplně volného Gallika, kterému stačilo jen nastavit hlavu ... Vyrovnáno 1:1. Lutín se dále hnal do útoku s cílem získat 3 body, ale již bohužel bez úspěchu.

Utkání 1:1 skončilo. Doufám, že v sezóně budeme předvádět takový kombinační fotbal jako dnes. Všichni kluci odvedli to, co se od nich očekávalo a navrch přidali i pohledné akce. 

 

Připravil: Lubomír Skopalík ml.