V Mostkovicích za 3 body

09.05.2016 15:26


TJ Sokol Mostkovice - Lutín 1:4 (0:3) Branky: Wanke 2, Los, Rec


Zápis o utkání: https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=44e2e589-243d-4824-a439-6e4a150175a4&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm


Sestava: Nejezchleb - Šnejdar, Korenný J., Bokůvka, Gallik - Skoumal M., Vymazal, Skopalík, Pluháček (Rec) - Wanke (Bartl), Los

Připraven: Mačák


Po nezdaru v Opatovicích jsme zajížděli na trávník poslední týmu tabulky TJ Sokol Mostkovice, které na podzim na našem trávníku po dobrém výkonu uhrály remízu 0:0. Očekával se těžký zápas s družstvem bojujícím o záchranu v soutěži. Tvrdý nerovný terén od začátku příliš nepřál kombinaci, o kterou se lutínští hráči pokoušeli. Domácí zvolili taktiku s nakopávanými míči, které ale spolehlivě sbírali stopeři Korenný s Bokůvkou. První branku se nám podařilo vstřelit ve 14. minutě, to Tomáš Los ustál souboj s dvěma spoluhráči a žabičkou pod sebe našel Wankeho, který se do prázdné branky nemýlil. Druhá branka na seebe nenechala dlouho čekat. V 19. minutě po Losově standardce se hlavou krásně trefil znovu Wanke. 0:2 To domácí hráče viditelně zaskočilo a Lutín celý první poločas diktoval tempo hry. V 38. minutě to bylo již 0:3, to když se ve skrumáží nejlépe zorientoval Wanke, přihrál na Lose, který se do poloprázdné branky neměl problém trefit. Druhý poločas pokračoval Lutín v totální převaze, avšak šance zůstávaly nevyužity. A tak udeřilo na druhé straně, domácí z ojedinělé akce snížili na 1:3. Následovala desetiminutovka, kdy se domácí osmělili a sérií standardek zatápěli hostující obraně. Další branku se jim však vstřelit nepodařilo, naopak na 1:4 zvýšil střídající Rec po 2 minutách pobytu na hřišti.

Hodnocení trenéra Mostkovic p. Kamenova (PV Večerník):

Uvědomovali jsme si, že k nám jede první tým tabulky, který je velice produktivní. Zkoušeli jsme překvapit a prvních dvacet minut jsme odehráli velmi kvalitně, jak už je ale naší tradicí, některé momenty jsme nezvládli a dostali jsme dvě hloupé branky, do konce poločasu pak ještě i třetí a bylo pozápase. Prostřídali jsme to a snížili jsme, nechali jsme si ale dát ještě čtvrtou branku. Rozdíl byl v pohybu, standardkách i zkušenostech, pokud bychom ale vedli, tak by nás to nakoplo a mohlo to vypadat jinak. Věděli jsme ale, že by musel přijít zázrak, jen shodou náhod bychom je mohli překvapit. Musíme se soustředit na jiná mužstva a nevzdáváme se.


Hodnocení trenéra Lutína p. Skopalíka:

Do Mostkovic jsme zajížděli zapomenout na náš slabý výkon z Opatovic. A od začátku se nám hra dařila. Z domácích snad jen v první půli nám dělal větší problémy domácí Hatle. Dali jsme rychle dvě branky a tím jsme domácí zaskočili a celý první poločas jsme hráli kvalitní fotbal. Přidali jsme třetí branku a tím bylo o zápase rozhodnuto. I když jsme v dnešním utkání čtyři branky, utkání mohlo skončit větším rozdílem, protože jsme měli další tři tutovky, které jsme nevyužili. Za dnešní utkání musím hráče pochválit, hlavně jak k utkání přistoupili a to velkou bojovností a vůlí jít za vítězstvím od začátku. Vyzdvihnout bych chtěl výkon Radka Šnejdara, který v obraně podal velmi kvalitní výkon a vů útoku Wankeho, který dělal domácím svou rychlostí a důrazem velké problémy.