V Želatovicich jsme loupili

08.11.2016 15:23

FC Želatovice – TJ Sigma Lutín 0:3 (0:2) branky: Hamy, Bokůvka, Vymazal

Sestava: Nejezchleb – Pavlík, Bokůvka, Skopalík, Körner – Wanke (Korenný J.), Vymazal, Rec, Hamy (Korenný M.) – Los, Volf (Pavelka)

Připraven: Mačák

V předehrávce XVI. kola jsme zajížděli na hřiště Želatovic, kterým jsme v I. kole na domácím trávníku podlehli po penaltovém rozstřelu (po 90. minutách 1:1), měli jsme jim tedy co, vracet. Horda lutínských diváků, kteří ve velkém počtu přijeli podpořit Sigmáky, se ještě nestačila usadit a už jsme vedli 0:1. To domácí obránce dával těžkou malou domů, brankař pod tlakem odkopl pouze za velké vápno a Hamy neměl problém uklidit do poloprázdné kasy. Lutín povzbuzen vedoucí brankou se snažil hrát aktivně, avšak ve vstřelení branky mu bránila špatná finální fáze. Domácí hrozili především ze standartních situací, ty však spolehlivě řešil Nejezchleb v lutínské bráně. Když už se zdálo, že do šaten se půjde za stavu 0:1, překvapivě vrátil Volf ze zadní tyče přetažený centr a Bokůvka v obtížné pozici zasunul za háčky domácí branky, 0:2.

V druhém poločase jsme pokračovali v trpělivém a důsledném výkonu. Domácí se k ohrožení naší branky dostávali zřídka kdy. Pověstný hřebíček přidal Jirka Vymazal, který po sólu obstřelil domácího gólmana, 0:3.

Poděkování opět patří lutínským fans za domácí atmosféru, kterou nám vytvořili. V příštím kole sehrajeme poslední zápas v tomto roce, už v sobotu ve 14 hodin se na vlastním trávníku utkáme v odvetě se Zábřehem.

 

Hodnocení trenéra Keluce:

V předehrávce prvního jarního kola jsme zajížděli na půdu Želatovic, kde jsme chtěli si odvést konečně 3 body z venkovního prostředí. Už v šatně před utkáním jsme si řekli, jak bychom chtěli hrát a kluci to dodrželi na výbornou. Utkání ovlivnila velice rychlá branka, kluci pak hráli velice trpělivě a chytře. Soupeře jsme pustili v prvním poločase do jedné větší šance, ale sami jsme měli možnost vstřelit branku několikrát, buď to velmi dobře chytil brankář nebo zablokovali bránící hráči. Velký problém nám také dělalo přečíslení 4 na 2 nebo 2 na 1, kdy jsme tak šli v prvním poločase snad čtyřikrát a vždy volili tu špatnou finální přihrávku. Nakonec těsně před poločasem se nám podařilo zvýšit na 2:0 a tak se i šlo do šaten. V šatně bylo vidět na hráčích, že tohle utkání už nechtějí ztratit a nadále pokračovali v takticky výborném výkonu i v druhém poločase. Kdybychom znovu lépe vyřešili přečíslení a brejkové situace, tak byl výsledek i vyšší, také jsme zahodili 100% šance,ale jednu brejkovou situaci jsme vyřešili výborně a zvýšili na konečných 3:0. Výsledek odpovídá dění na hřišti. Želatovice nehráli špatně, ale kluci hráli velmi dobře. I rozhodčí přispěli svým výkonem k velmi dobrému utkání. Chtěl bych poděkovat fanouškům za vynikající fandění , kterým klukům připravili domácí prostředí.