Vítězství v Brodku

19.04.2016 14:26

Zápis o utkání: https://is.fotbal.cz/souteze/detail-souteze.aspx?req=3cb734af-bb25-4ff8-a880-7468f7cf20ea

FK Brodek u Přerova - TJ Sigma Lutín 0:3 (0:2) Branky: Vymazal 2, Skopalík


Sestava: Nejezchleb - Šnejdar, Skopalík, Bokůvka, Korenný J.
(Gallik) - Rec (Pluháček), Vymazal, Körner, Skoumal M. - Wanke (Bartl), Los

Připraven: Skoumal T.

V pěkném nedělním odpoledni jsmezajížděli na hřiště Brodku u Přerova, který sice figuroval na předposlednímmístě, avšak již na podzim na našem hřišti ukázal, že jde o mladý aperspektivní tým. Začátek utkání byl z naší strany velmi opatrný, s mnoha nepřesnostmi v kombinaci. Z těchto nepřesností těžili domácí a opticky nás přehrávali. Několikrát se dostali nebezpečně na dostřel k Nejezchlebovi, k přímému ohrožení branky se nedostali. A tak uhodilo na druhé straně, Körner ve středu hřiště vybojoval míč a krásnou kolmou přihrávkou vybídl k samostatnému sólu Vymazala, který se střelou pod domácím brankařem nemýlil. 0:1 Od té doby se hra vyrovnala a začali jsme hrozit i my. Domácí měli k dispozici dvě standartní situace z hranice velkého vápna, zejména vtipně sehraný signál s dvěma přihrávkami "smrděl" gólem. 

Na 0:2 zvýšil naše vedení hlavičkou Skopalík po dalekonosné standartce Lose. Po druhé brance naše
mužstvo ožilo a začalo domácí jednoznačně přehrávat. V druhém poločase jsme pokračovali v zlepšeném výkonu, domácí Brodek se za půlící čáru dostával zřídka kdy. Naší bolestí ovšem byla nepřesnost v zakončení. Na domácím brankaři si vylámal zuby v samostatném sólu dobře hrající Wanke, rovněž střídající Bartl. Gól nedal ani Los po kličce brankaři, kdy z úhlu trefil boční síť prázdné branky. Domácí po ojedinělém protiútoku napřáhli ze střední vzdálenosti a orazítkovali břevno Nejezchlebovi branky. Na druhé straně se zaskvěl domácí brankař při střele Vymazala, kdy vytáhl míč na břevno. Za zmínku stojí rovněž Bartlova dorážka do opuštěné branky, domácí hráč stačil však se štěstím ramenem vytáhnout z branky. Tečku zápasu dal v 89. minutě znovu Vymazal, když zužitkoval pěknou přihrávku od Bartla.


Komentářa p. Skopalíka trenéra Lutína:

Dnešní utkání hodnotím velmi pozitivně. I když zhruba do 20. minuty nás domácí zatlačili a měli i jednu velkou šanci, kterou neproměnili a od té chvíle jsme měli zápas pod kontrolou. Do půli jsme dali 2 branky a tím jsme domácí zaskočili. Ve druhé půli jsme měli spoustu šancí i díky tomu, že domácí již nebránili tak důsledně. Ale podařilo se nám vstřelit "jen" jednu branku a domácí mužstvo po dobrém výkonu porazit. Celé mužstvo dnes proti silnému soupeři zvládlo a za to je musím pochválit.


Příští zápas: Neděle 24.4. 16.00 Lutín - Bělotin