Vydřený bod z Jesence

19.05.2015 20:43

Jeden z nejhorších jarních zápasů odehrála lutínská Sigma na půdě Jesence. Po bídném výkonu veze pouze bod za remízu 1:1.

Situace se pro nás nevyvíjela dobře už před utkáním. Do konce sezóny se musíme obejít bez brankářského esa T. Skoumala, který si na tréninku zlomil prst. Na svoji premiéru se tak mohl těšit náhradní brankář Jiří Brhel.

Začátek zápasu byl pro lutínskou Sigmu šokující. Hned ve druhé minutě byla odpískaná sporná penalta ve prospěch domácích. Mladičký Brhel svůj tým podržel, bravurním zákrokem penaltu zlikvidoval. Lutín se těžko dostával do kombinace, hra byla plná nepřesností a jen zřídka si vytvářel šance. Jedinou výraznou příležitost měl na kopačce kapitán Skoumal, z malého vápna mířil bohužel těsně vedle branky.

Zhruba v polovině poločasu zahrozil Jesenec ze standartní situace, hlavička domácího hráče orazítkovala břevno.

Jinak toho první poločas moc nenabídl, tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Lutínští fotbalisté po přestávce hýřili sebevědomím. Domácí celek pouštěli na svoji polovinu jen zřídka, měli více míč na kopačkách, ale koncovka byla místy až žalostná. Několik střeleckých pokusů Pluháčka končilo pouze v náruči domácího brankáře. Největší dvě příležitosti v druhém dějství zahodil Pavel Marek. První střelu z šestnáctky zastavila tyč a podruhé sám proti brankáři těsně minul branku.

A jak už to ve fotbale chodí, nedáš, dostaneš. Jesenec zahrával zcela nevinnou standartní situaci, domácí hráč na hranici šestnáctky prodloužil hlavičkou míč takovým způsobem, že obloukem zapadl do šibenice. 1:0

Lutín jako opařen horkou vodou zoufale vrhl všechny síly do útoku o pokus vyrovnat. Naštěstí přišlo vzápětí brzké vyrovnání. Po rohovém kopu se ve vápně nejlépe zorientoval Bartl a odražený míč dostal do sítě. 1:1

Do konce zápasu v té době chybělo přibližně deset minut. Domácí mužstvo zkušeně rozkouskovalo hru střídáním a dlouhými procházkami pro míč . A když rozhodčí nenastavil ani minutu nad rámec základní hrací doby, skončilo utkání 1:1.

Ve tvářích lutínských fotbalistů bylo vidět značné rozhořčení, ale ruku na srdce, takhle se o postup nehraje.

Po zápase to potvrdil i kapitán  Martin Skoumal:

Zklamání je velké. Vůbec jsme nehráli to, co jsme si řekli v šatně.

Hra postrádala větší nasazení, bojovnost a hlavně přesnost v zakončení.

Byl to jednoznačně náš nejhorší letošní zápas. Jelo s námi hodně fanoušků a chtěl bych se jim za předvedený výkon omluvit. V příštím zápase hostíme Protivanov a půjde zde o přímý souboj o čelo tabulky. Zde musíme vše odčinit.

Začátek zápasu: Neděle 16:30

Jesenec - Sigma Lutín 1:1 (0:0)

Sestava: Brhel, Korenný, Chrást, Pavelka, Šnejdar, Pluháček, M.Skoumal, Korner, Rec, Hamy, Bartl

Góly: Bartl

Střídali: Bokůvka, Pavel Marek, Gallik, Petr Marek, Šlosar, Šenkyřík