Výhra rozhodla o prvenství!

14.06.2016 09:34

TJ Sigma Lutín - FC Beňov 2:0 (1:0) branky: Bokůvka, Los


Sestava: Nejezchleb - Skoumal M., Korenný J., Bokůvka, Gallik (Korenný M.), - Wanke (Chrást), Skopalík, Vymazal, Rec (Bartl), Pluháček (Škoda) - Los

Připraveni: Skoumal T., Mačák, Outrata

V neděli k nám přijel soupeř z Beňova. Jedině vítězství nás mohlo udržet na prvním místě tabulky. Na začátku zápasu jsme na soupeře vletěli a ten se 14 minut prakticky nedostal na naši polovinu. Z tlaku jsme však vytěžili pouze náznaky šancí, Vymazal trefil hlavou břevno. Poté se hra opticky vyrovnala. Hosté praktikovali hru dlouhých nakopávaných balonů. Lutín se snažil kombinovat, akce končily buď nepřesným zakončením a nebo je řešil hostující brankář. Ve 21. minutě po centru Lose skóroval hlavou Bokůvka 1:0. Hosté zahrozili střelou ze střední vzdálenosti, kterou bravurně zneškodnil skvěle chytající Nejezchleb. Lutínské akce nadále končily nepřesnými finálními přihrávkami. Do šaten jsme šli s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas se nesl v duchu toho prvního. Optická převaha lutínských nenesla ovoce v podobě branek. Až v 59. minutě se dostal do samostatného úniku Skopalík, toho podrazil hostující brankař a následnou penaltu proměnil Los. 2:0. V dalším průběhu naši hráči neproměnili několik tutovek. Za zmínku stojí zakončení osamoceného Skopalíka, který neprostřelil hostujícího brankaře. Rovněž dvě tutovky Vymazala, v prvním případě z malého vápna vysoko přestřelil, v tom druhém trefil protihráče. Od 80. minuty jsme výrazně polevili, hosté nás začali přehrávat ve středu hřiště z čehož pramenilo několik závarů v našem pokutovém území. Ty ale řešil skvělý Nejezchleb. Po zbytečně nervozním závěru mohli začít oslavy. Po roce jsme opět vítězi své soutěže a po velké diskuzi uvnitř klubu postupujeme do Krajského přeboru.


Hodnocení trenéra Lutína p. Skopalíka:

Věděli jsme, že proti nám nastupuje soupeř, který nás na podzim porazil a skončil na celkovém třetím místě. Ale jedním z nejlepších jarních zápasů jsme myslím zaslouženě vyhráli. Beňov hrál kvalitní fotbal a měl i šance, ale MIra v bráně nás v tom rozhodujícím okamžiku podržel a ukázal, že je kvalitní brankař. Vyšla nám taktika na pět záložníků a to bylo rozhodující pro tento zápas. Všichni odvedli maximálně bojovný a kvalitní fotbal a za to jsem hráčům poděkoval. Pro Lutín je to obrovský úspěch postup do kraje, ale pro vedení klubu také hodně starostí, nicméně doufám, že to všechno dobře zvládnou. Pro hráče bude důležité, jaký přijde trenér, závidět mu lze neskutečnou partu převážně místních kluků, která drží při sobě. Na závěr musím vyzvednout naše fanoušky, jsou skvělí a za to jim všichni děkujeme. Tímto se s Vámi Loučím JEDEN TÝM = JEDEN CÍL. 

Fotogalerie: sklutin.rajce.idnes.cz/Sigma_Lutin_-_FC_Benov/