Zasloužená výhra, kterou nečekal ani největší optimista : Lutín - Černovír 2:1

03.11.2011 10:57

Ještě v pátek domácí nevěděli, jestli se sejdou v plném počtu. Nakonec to dopadlo k překvapení všech na výbornou a do tabulky si připsali velice cenné 3 body, s kterými se před zápasem moc nepočítalo.

 

Lutín - Černovír 2:1

 

Sestava:  Skoumal - Šnejdar, Korenný, Bokůvka, Gallik - Kachtík, Blechta, Chrást, Šenkyřík (65. Danyi) , Švéda - Wanke (60. Vejmola)

 

Lutín nastoupil opět bez zraněných Bartla, Huňky a tentokráte i Körnera. Ale i tak se od začátku soupeře nezalekl a spíše naopak -udával tempo zápasu. Hned ve 4. minutě unikal Gallik ze strany a jen zákrok obrany hostí, za žlutou kartu, ho zastavil v průniku až ke golmanovi. Následující minuty se hra přelévala ze strany na stranu, bez vážnějších okamžiků, ovšem jen do 24.minuty . To Kachtík posunul míč Wankemu přímo do běhu, ten si jej v obtížně situaci dokázal zpracovat a prostřelil brankáře - 1:0. Černovír byl jako opařený, takovýto vývoj určitě neočekával a do konce poločasu se na žádnou odpověď nezmohl. Lutín pozorně bránil zcela zasloužené vedení a tak se šlo do šaten za stavu 1:0 .

Ze šaten vyšli opět o něco živější domácí a ihned se natlačili před bránu hostů. Rohový kop se ještě neujal , ale v 50. minutě vyrazil brankář míč jen k nohám Blechty a ten krásným obloučkem poslal Lutín do dvougólového vedení - 2:0. Černovíru nezbývalo než vrhnout všechny síly do útoku. Lutín se stáhl na vlastní polovinu a pozorným bráněním, častým narušováním akcí, chytrými taktickými fauly, nechtěl dovolit hostům žádné zdramatizování v podobě gólu ve své síti.  Ovšem smyčka se utahovala. Před vápnem domacích se hrálo již nepřetržitě a v 85. minutě se hostům z trestného kopu podařilo docílit kýženého gólu. Posledních 5 minut bylo pro domácí velice krušných, ale k potěše všech domácích fanoušků a nelibosti hostujicího kotle, který přijel hlasitě povzbuzovat černovírské, dovedli utkání k vítěznému konci a hlavně důležitému zisku 3 bodů 2:1 .

Škoda jen, že na marodku přibyl nejspíše i střelec jediného gólu -  Wanke, který musel odstoupit s výronem kotníku a pozápasové prognózy moc optimistcké nebyly.